Zelfrijdende auto's

Zelfrijdende auto's - Jeroen Horlings | Fthsonline.com

...ende auto heeft sensoren die zien, analyseren en communiceren met de omgeving ... Zelfrijdende auto's leren sneller met het 5G internet ... ... . Slimme rijhulpsystemen (bijvoorbeeld Adaptive Cruise Control en Lane Assist) laten de auto op de omgeving anticiperen. Hier lees je alles over de ontwikkeling van de zelfrijdende auto, welke systemen er zijn, wat je er aan kan hebben en ... Het eerste dodelijke ongeluk met een zelfrijdende auto vond plaats in Williston, Florida op 7 mei 2016 met een elektrische auto van het model Tesla Model S.De chauffeur kwam om in een botsing met een vrachtwagen. Externe links. Timm ... Zelfrijdende auto - Spreekbeurten.info ... .De chauffeur kwam om in een botsing met een vrachtwagen. Externe links. Timmer, J.; Kool, L. (red.), Tem de robotauto - De zelfsturende auto voor publieke doelen.Rathenau Instituut, Den Haag. Dertig bedrijven investeerden samen al 16 miljard dollar in zelfrijdende auto's, zonder dat duidelijk is wanneer die er zullen komen. Sterker nog, het optimisme lijkt steeds meer te ve... Zelfrijdendeauto.com is de nieuwssite met informatie uit binnen- en buitenland over zelfrijdende auto's, zelfsturende en autonome auto's. Blijf op de hoogte. KPMG gaat er vanuit dat de filedruk in Nederland door de komst de zelfrijdende auto aanzienlijk minder zal worden. Waar we nu gemiddeld 41 uur per jaar stil staat, zal dat in de toekomst nog maar ... Minister Schultz van Infrastructuur wil in 2015 grootschalige tests met zelfrijdende auto's in Nederland. Ons land zou zelfs voorloper moeten worden op dit gebied. Een mooi toekomstperspectief ... De zelfrijdende auto Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Connected Drive, Platooning Trucks zijn enkele begrippen en benamingen die meer en meer opduiken in de pers en zelfs al in gebruikershandleidingen van voertuigen. Of een zelfrijdende auto straks echt deze keuzes gaat maken, is nog de vraag. Toch lijkt h...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Horlings
DIMENSIE
12,6 MB
BESTANDSNAAM
Zelfrijdende auto's.pdf

OMSCHRIJVING

We kunnen het ons nog niet voorstellen, maar tussen nu en circa 15 jaar zullen autonoom rijdende auto's op de openbare weg een normaal beeld worden. Op dit moment zijn er door testwagens al miljoenen kilometers afgelegd zonder handen aan het stuur. Ondanks enkele incidenten zijn de resultaten beter dan van menselijke bestuurders. Jaarlijks overlijden er wereldwijd meer dan 1,3 miljoen mensen door verkeersongelukken en 94% daarvan is het gevolg van foutief menselijk handelen. Een zelfrijdende auto wordt nooit moe, heeft geen ego, raakt niet afgeleid door een smartphone en drinkt ook geen alcohol. Er liggen dus kansen om ongelukken in het verkeer drastisch te verminderen. Bovendien zouden autonome auto's het mogelijk maken om onze tijd in het verkeer nuttiger te besteden. Dit heeft potentieel zeer grote gevolgen voor transport en mobiliteit, zoals taxi's en vrachtwagens. Voor bedrijven en werknemers biedt dit zowel kansen als bedreigingen. Zelfrijdende auto's zorgen mogelijk voor de grootste maatschappelijke veranderingen ooit: minder files, minder ongelukken, dynamische wegen, werken tijdens woon-werk-verkeer, lege parkeergarages, deelauto's in plaats van autobezit, maar ook massaal baanverlies. Wat komt er allemaal op ons af, wat is er nu al mogelijk, hoe werkt het, hoe zit het met de wetgeving, welke de knelpunten moeten overwonnen worden en wat voor gevolgen heeft autonoom vervoer voor de wereld zoals wij die nu kennen? En natuurlijk de hamvraag: wanneer is het zo ver?

Wil je het boek lezen?Zelfrijdende auto's in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Horlings. Lezen Zelfrijdende auto's Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN