Mulisch (luisterboek)

Mulisch (luisterboek) - Marita Mathijsen | Fthsonline.com

...ken voor grote mensen. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ... Harry Mulisch | Boeken.com ... ... Harry Mulisch De aanslag Een man, die als jongen ... In 1975 verraste Harry Mulisch zijn publiek met een prachtig vertelde roman over de liefde tussen een gescheiden kunsthistorica en een jong meisje. In een meeslepende vertelling verweeft Mulisch de fatale liefde tussen Laura en Sylvia met de klassieke noodlotsdrama's van Orpheus en Oedipus. Dit luisterboek werd voorgelezen door Kitty Courbois. Harry Mulisch was in 1965 de best ge ... Harry Mulisch Luisterboek | De Slegte ... . Dit luisterboek werd voorgelezen door Kitty Courbois. Harry Mulisch was in 1965 de best geklede schrijver van Nederland. Titelverklaring. De titel is 'Twee Vrouwen'. In het boek draait het om de relatie tussen twee vrouwen, Laura en Sylvia. Structuur & perspectief. We lezen vanuit Laura's perspectief. Je weet als lezer al haar gedachtes en je wordt in het ongewisse gelaten over de gedachten ......

INFORMATIE

AUTEUR
Marita Mathijsen
DIMENSIE
11,70 MB
BESTANDSNAAM
Mulisch (luisterboek).pdf

OMSCHRIJVING

Het oeuvre van Harry Mulisch is complex en intrigerend. Die complexiteit staat de samenhang niet in de weg, en die samenhang sluit op zijn beurt weer niet de verrassing uit. Bepaalde thema's keren terug, maar steeds in verschillende inkledingen. Er zijn vaste personages, maar de vermommingen wisselen zo dat het niet makkelijk is om het patroon erachter te ontdekken. Vanaf zijn boekdebuut in 1952 tot zijn laatste roman in 2001 is zijn stijl sterk gewijzigd, maar de grote vragen die hij in zijn werk stelt, zijn dezelfde gebleven. In zes hoorcolleges analyseert Mulisch-kenner Marita Mathijsen zijn oeuvre, vanaf de vroegste werken tot de laatste, inclusief de nog niet gepubliceerde uit de nalatenschap. Over de spreker Prof. dr. Marita Mathijsen is emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisme de literatuur van de negentiende eeuw in Nederland. Van haar verscheen eerder het hoorcollege De waarde van het woord.Deze uitgave betreft een audioboek.

Wil je het boek lezen?Mulisch (luisterboek) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marita Mathijsen. Lezen Mulisch (luisterboek) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN