Brabant

Brabant - danker-jan oreel | Fthsonline.com

...aatregelen vanuit het RIVM over het coronavirus, zijn wij genoodzaakt ons kantoor in Etten-Leur tot nader order te sluiten ... De mooiste fietsroutes in Noord-Brabant ... .. Hierdoor zijn wij minder goed telefonisch bereikbaar. U kunt uw vraag of verzoek ook via het contactformulier achterlaten. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? En woont u in de provincie Noord-Brabant? Maak dan gebruik van de Zonnescan Brabant, een initiatief van de provincie Noord-Brabant. Win een samen sterk in Brabant vlag! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en WIN! Wij verloten 10 vlaggen van Nieuwenhuiz ... Brabant.nl - Provincie Noord-Brabant ... . Win een samen sterk in Brabant vlag! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en WIN! Wij verloten 10 vlaggen van Nieuwenhuizen Vlaggen & Masten en 10 verrassingspakketten met Brabantse streekproducten van VIVO Lekkernijen onder alle inschrijvingen. (actie loopt tot 30 september 2020) Naam. Voornaam....

INFORMATIE

AUTEUR
danker-jan oreel
DIMENSIE
11,79 MB
BESTANDSNAAM
Brabant.pdf

OMSCHRIJVING

Twee jongeren maken via een App op hun mobieltje een reis door de tijd op Brabantse bodem. Dit scenario vormt de basis voor een stripboek over de geschiedenis van Noord-Brabant. Een lichtvoetige en humoristische wijze om kennis te nemen van onze historie van Bergen op Zoom tot Eindhoven en Den Bosch. Over zandgronden, keuterboeren, de Peel, de dorpen en de beekdalen.De reis begint in de Romeinse tijd en laat vooral het leven zien van de gewone Brabander. Geen geschiedenisboek vol met jaartallen en adellijke families, maar een historisch verantwoord overzicht van wat de mensen in dit deel van Nederland is overkomen.Een greep uit de onderwerpen in de stripHet ontstaan van de zandgronden en de venen, de Romeinen, de eerste missionarissen, het ontstaan van 's-Hertogenbosch en de Mariaverering, Jeroen Bosch, Bergen op Zoom als middeleeuwse handelsstad, het ontstaan van Breda en de tijd van de 80-jarige oorlog, de fraters van Tilburg, waarom er leer kwam in de Langstraat, Waalwijk,de bedevaarten en processies, de Sint Elisabethsvloed en de Biesbosch, Schijndel van hop naar klompen, Vincent van Gogh, de opkomende industrie, de ontwikkeling van Eindhoven en Veghel, Eerste en Tweede Wereldoorlog, operatie Market Garden en nog veel meer!

Wil je het boek lezen?Brabant in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur danker-jan oreel. Lezen Brabant Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN