Ereveld Loenen

Ereveld Loenen - Jan Heerze | Fthsonline.com

...8 likes. Cemetery Nationaal Ereveld Loenen ... Ereveld Loenen - Oorlogsgraf.nl ... . Oorlogsgravenstichting. Eerbewijs 2019 gehele herdenking. Deel 1: Opening en het verhaal van Erik Ader. Deel 2: Optreden Renee van Bavel en toespraak Theo Vleugels. Deel 3: Toespraak Ank Bijleveld. Deel 4: Leerlingen vertellen het verhaal van de families Smink, Braam en Brouwer. Nationaal Ereveld Loenen werd op 21 maart 1949 in gebruik genomen. Op de begraafplaats liggen ongeveer vierduizend Nederlandse oorlogsslachtoffers. De graven liggen in rijen langs door het ... Loenen, Ereveld Loenen - Nationaal Comité 4 en 5 mei ... . De graven liggen in rijen langs door het bos slingerende paden. Elk graf kreeg een liggende steen met een uniform formaat. Nationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna vierduizend Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna, zoals in voormalig Nederlands-Indië of tijdens vredesmissies. Dit nationale ereveld is op 18 oktober 1949 geopend door H.K.H. Prinses Wilhemina. Loenen is rijk aan natuur, activiteiten en bezienswaardigheden. Rond Loenen liggen prachtige bossen met uitgestrekte heidevelden. Hier kunt u heerlijk wandelen of fietsen. Loenen beschikt over een groot aantal verschillende overnachtingsmogelijkheden. Ereveld Loenen. Het ereveld in Loenen heeft diepe indruk op ons gemaakt. Met recht een ereplaats voor de helden uit de 23 Wereldoorlog. Rapporteren. toon volledige review. Gereisd met partner in augustus 2013. Nuttige review 0. 8 Martin 29-07-2013. Mooi ereveld. Loenen, Ereveld Loenen. Loenen, Ereveld Loenen. Cookies Ter bevordering van het gebruikersgemak maakt deze website gebruik van cookies, klik hier voor meer informatie ... De militaire herdenking op het Nationaal Ereveld in Loenen is op 4 mei live via Omroep Gelderland te volgen. De begraafplaats is die dag gesloten voor bezoekers, aldus de Oorlogsgravenstichting. Lijst van erevelden. Naar navigatie springen Naar zoeken ... , Groesbeek, Holten, Loenen, Margraten, Mierlo, Mook, Oosterbeek, Son (voormalig), Texel, Ysselsteyn. Het Verre Oosten Op Java 22.000 Nederlandse slachtoffers. Ancol bij Tanjung Priok (ruim 2000) Candi in Semarang (ruim 1000) Kembang Kuning ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Heerze
DIMENSIE
8,8 MB
BESTANDSNAAM
Ereveld Loenen.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds 1949 bevindt zich bij het Veluwse dorp Loenen een nationale oorlogsbegraafplaats die om verschillende redenen uniek is. Allereerst ziet de bezoeker in afwijking van andere erevelden geen strakke rijen kruisen of stenen; de graven liggen in rustig gebogen lijnen verspreid langs slingerende bospaden. Ze zijn gemarkeerd door eenvoudige, liggende stenen en gaan als het ware op in de natuur. Een ander unicum is dat op dit ereveld allerlei oorlogsslachtoffers begraven zijn. Niet alleen militairen, maar ook burgers, mannen zowel als vrouwen. Het gaat hier om oorlogsslachtoffers die op verschillende plaatsen en onder verschillende omstandigheden sinds 9 mei 1940 zijn omgekomen. Militairen uit de meidagen van 1940, verzetsstrijders, Engelandvaarders, represailleslachtoffers, dwangarbeiders, concentratiekampslachtoffers, leden van de koopvaardij, slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië, maar ook slachtoffers van latere conflicten zoals de politionele acties in voormalig Nederlands-Indië, de schermutselingen die voorafgingen aan de overdracht van Nederlands Nieuw-Guinea. Een laatste bijzonderheid is dat het ereveld nog steeds in gebruik is om slachtoffers die omkomen bij deelname aan vredesmissies een laatste rustplaats te geven. Dit boek vertelt de geschiedenis van het ereveld Loenen en het levensverhaal van een aantal van de meer dan 3500 Nederlanders, die hier begraven liggen. Het boek wordt gecompleteerd met een register waarin de personalia van alle in Loenen begraven oorlogsslachtoffers staan opgetekend. Het ereveld Loenen is aangelegd door de Oorlogsgravenstichting. Deze is in 1946 in het leven geroepen om het Nederlandse oorlogsgraf, waar ook ter wereld, in te richten en te onderhouden.

Wil je het boek lezen?Ereveld Loenen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Heerze. Lezen Ereveld Loenen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN