Het lelijke jonge eendje (en nog veel meer)

Het lelijke jonge eendje (en nog veel meer) - H.C. Andersen | Fthsonline.com

... meer informatie. Het lelijke jonge eendje Thema: Vogels ... Het lelijke jonge eendje | De Volkskrant ... . Seizoen: Alle seizoenen. Samenvatting Het lelijke jonge eendje wordt geboren in een eendennest, maar lijkt helemaal niet op zijn broertjes en zusjes. Hierdoor wordt hij gepest en dit maakt het lelijke jonge eendje heel ver-drietig, want het wil zo graag ergens bij horen. Op een dag ontdekt het lelijke ... Omslagtitel: Het lelijke jonge eendje (en nog veel meer) tek. van Natascha Stenvert. Het lelijke jonge eendje. Uitge ... DOC Het lelijke jonge eendje - juf-hannah.nl ... . van Natascha Stenvert. Het lelijke jonge eendje. Uitgever De Ruiter, Gorinchem Verschenen 1990 ISBN 9005012552 Kenmerken 27 pagina's, tek, 20x20 cm Aantekening naverteld [uit het Spaans] door Jennine Staring getek. door A. Asensio 16 jun. 2020 - Het lelijke jonge eendje. Een sprookje van Hans Christian Andersen. Uit een lelijk ei wordt een kuiken geboren dat er ook heel anders uitziet. De hele eendenvijver keert zich tegen het lelijke eendje en verstoot het. Het eendje verlaat de vijver en komt er na winterse ontberingen achter dat hij niet lelijk is, maar een prachtige witte zwaan. 316. Zij stegen zoo hoog, zo hoog, dat het het lelijke jonge eendje wonderlijk te moede werd. Het draaide zich als een tol in het water rond, strekte zijn kop hoog in de lucht naar de zwanen uit en gaf zulk een luiden en zonderlingen schreeuw, dat het er zelf van schrikt. 1-apr-2020 - Bekijk het bord "Het lelijke jonge eendje" van corine0578 op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Thema, Jongen, Sprookjes. Uit het grootste ei van een eend komt een jong dat heel anders is dan de anderen en daardoor niet geaccepteerd wordt. De illustraties zijn gedrukt in kleurvlakken en gekleurde lijnen zonder zwarte belijning en kaders er omheen. Op het blauwe kartonnen voorplat een afbeelding van een gele jonge eend met een daarachter te voorschijn komende zwaan in witte lijnen Het lelijke jonge eendje Het was zomer en zó heerlijk buiten op het land! Het graan was goudgeel, ... gezeten en daarom heeft hij nog niet het goede figuur!" ... "en het doet er dus niet zo veel toe, ik geloof dat hij sterk zal worden; hij zal zich er heus wel doorheen slaan!" "De andere eendjes zijn aardig," zei de oude eend. En a...

INFORMATIE

AUTEUR
H.C. Andersen
DIMENSIE
8,71 MB
BESTANDSNAAM
Het lelijke jonge eendje (en nog veel meer).pdf

OMSCHRIJVING

Sprookjes van Andersen blijven ontroerenThema's: anders zijn, zoektochtDe Vier Windstreken heeft een goede naam wat sprookjes betreft. Nu wordt het welbekende verhaal van Hans Christian Andersen over het lelijke jonge eendje uitgegeven met illustraties van Pirkko Vainio. Haar zachtgekleurde, traditionele aquarellen passen goed bij dit klassieke sprookje. In sfeervolle, vriendelijke illustraties verbeeldt zij de ontroerende zoektocht van het eendje naar de plek waar hij thuishoort.

Wil je het boek lezen?Het lelijke jonge eendje (en nog veel meer) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.C. Andersen. Lezen Het lelijke jonge eendje (en nog veel meer) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN