AUGUSTINUS VAN HIPPO

AUGUSTINUS VAN HIPPO - T.J. van Bavel | Fthsonline.com

... bepaald door het noodlot. Hij vroeg zich ook af dat als God goed is, waarom er dan zoveel kwaad was op de wereld ... Les 5 ~ Augustinus van Hippo (354-430) | Kerknet ... . Alle Augustinus citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al 20 jaar op citaten.net. (pagina 2) 15-jan-2017 - Bekijk het bord 'Augustinus van Hippo' van moniquelandsman, dat wordt gevolgd door 174 personen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Canterbury, Vroege middeleeuwen, Ravenstein. De Afrikaanse bisschop Augustinus van Hippo (354-430) is de belangrijkste kerkvader van het Westen. Zijn preken ... Augustinus van Hippo | KRO-NCRV ... . De Afrikaanse bisschop Augustinus van Hippo (354-430) is de belangrijkste kerkvader van het Westen. Zijn preken en geschriften hebben een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de katholieke leer inzake de Drie-eenheid, het kwaad, de verlossing, de sacramenten en het kerkelijk ambt. Citaten van Augustinus. Beroemdste uitspraken, gezegden en quotes. Augustinus van Hippo (354-430), bisschop van Hippo, theoloog, filosoof en kerkvader. Boek: Possidius, het leven van Augustinus Als Augustinus (354-430) een paar jaar bisschop van Hippo Regius in Noord-Afrika is, schrijft hij in grote openheid over zijn persoonlijke geloofsgeschiedenis zijn Belijdenissen, een boek dat getuigt van diep inzicht en grote literaire kwaliteit. Hierin laat hij zich kennen als een zoekende mens en gelovige. Augustinus van Hippo was bisschop van Hippo, theoloog, filosoof en kerkvader. In dit artikel worden zijn werken en werken over hem opgesomd. Werken. Confessiones (Belijdenissen) De catechizandis rudibus (Goed onderwijs) De civitate Dei (Over de stad van God) De consensu ... Van 396 tot zijn dood in 430 was hij bisschop van de Kerk van Hippo Regius. Ook in die functie bleef hij een sober kloosterleven leiden in zijn bisschoppelijke woning. Augustinus stierf in 430 tijdens het beleg van en vlak voor de inname van Hippo door de Vandalen. Augustinus stierf in 430 tijdens het beleg van Hippo door de Vandalen. Van Augustinus wordt gezegd dat hij de bewoners van Hippo aanmoedigde om zich te verzetten tegen de Vandalen, vooral omdat de Vandalen een Arische variant van het christendom aanhingen. Augustinus beschouwde hen als ketters. Werk: Augustinus van Hippo. Vertaald uit het Engels door Anthony Dupont Wim Sleddens. Halewijn, 2012. Aanbevolen literatuur voor verdere studie. Schetst een sympathiek en tegelijk kritisch-eerlijk beeld van deze monumentale schrijver, denker en zielzorger. Serge Lancel. Saint Augustin. Augustinus heeft zich zijn leven lang zorgvuldig op iedere preekbeurt voorbereid. Hij deed dat in gebed en meditatie. Uitgaande van de gedachte dat de ultieme Le...

INFORMATIE

AUTEUR
T.J. van Bavel
DIMENSIE
10,54 MB
BESTANDSNAAM
AUGUSTINUS VAN HIPPO.pdf

OMSCHRIJVING

Vertaling en commentaar van T.J. van Bavel, sinds 40 jaar bezig met de regel van Augustinus, biedt hij ons hier een doorleefde commentaar op de oudste bewaarde kloosterregel van het Westen.

Wil je het boek lezen?AUGUSTINUS VAN HIPPO in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T.J. van Bavel. Lezen AUGUSTINUS VAN HIPPO Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN