Het puttertje

Het puttertje - Donna Tartt | Fthsonline.com

... Puttertjes. Puttertjes zijn zeer korte verhalen over kunst en erfgoed ... Museumgeschenken van Het puttertje - Mauritshuis webshop ... . Op deze pagina staan de Puttertjes gerangschikt op datum, de meest recente Puttertjes staan bovenaan. Let op de datum, sommige tentoonstellingen zijn misschien al geweest maar de musea blijven natuurlijk altijd leuk om te bezoeken. Scroll naar beneden en ontdek meer Luister naar de Putter op vogelgeluid.nl, dit is een uitgebreide verzameling van Nederlandse vogelgeluiden. Werkt ook op jouw mobiele telefoon! Het Puttertje (Een gastenverblij ... Putter | Vogelbescherming ... . Werkt ook op jouw mobiele telefoon! Het Puttertje (Een gastenverblijf in de vrije natuur, gelegen aan de bosrand) Een vakantie onderkomen waar men geheel zelfstandig, gezellig en knus kan verblijven, met volop privacy en een grote tuin rondom . Dat allemaal heeft U bij Het Puttertje. Een gastenverblijf wat van alle gemakken is voorzien. Dat is 'Het puttertje' van Nederlandse schilder Carel Fabritius. Dit schilderij met een distelvink komt oorspronkelijk uit 1654. Distelvinken waren vroeger populaire huisdieren. Met een klein emmertje konden deze vogels zelf water uit een bakje putten, vandaar de naam puttertjes. Een New Yorkse jongen en het distelvinkje van de Nederlandse schilder Fabritius, Het puttertje, hebben sleutelrollen in de vuistdikke nieuwe Tartt. Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het Puttertje van Fabritius en De Stier van Potter zijn te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument....

INFORMATIE

AUTEUR
Donna Tartt
DIMENSIE
6,12 MB
BESTANDSNAAM
Het puttertje.pdf

OMSCHRIJVING

Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.Het puttertje is een roman met een ongekende energie en vertelkracht, waarin Donna Tartt levendige personages, betoverend taalgebruik en adembenemende spanning combineert met diepgaande bespiegelingen over liefde, identiteit en kunst. Een prachtig boek over verlies, obsessie, overlevingskracht en de meedogenloze speling van het lot.Donna Tartt is geboren in Greenwood, Mississippi. Ze studeerde klassieke talen en filosofie aan Bennington College, Vermont. Ze is de auteur van De verborgen geschiedenis en De kleine vriend. Haar werk is in meer dan dertig talen verschenen.

Wil je het boek lezen?Het puttertje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Donna Tartt. Lezen Het puttertje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN