Mama Sranan

Mama Sranan - Ronald van Kempen | Fthsonline.com

...ste a (tamelijk) kort en de tweede a lang ... Sranan Tongo - Wikipedia ... .. In het Latijn bestonden de aanduidingen mam(m ... Voor het oude stadhuis in Paramaribo, later kantoor van de Militaire Politie en binnenkort Kabinet van de Vice-President, staat het beeld dat in de volksmond bekend staat als Mama Sranan. Een moeder (Suriname) houdt haar vijf kinderen (de bevolking van het land) op de arm. Dank u voor het gezond houden van ons Mama Sranan. Door het tekenen van deze petitie onder ... Boekwinkeltjes.nl - Kempen, Michiel van - Mama Sranan. 200 ... ... . Door het tekenen van deze petitie onderschrijft u: Dat elke Surinamer een zorgplicht heeft voor het milieu en de natuur; Het streven van de regering om 93% van ons land bosbedekt te houden en hiertoe een duurzaam bosbeleid erop na moet houden; Papa Koenders, een strijder voor het Sranan. Bespreking van Op zoek naar Papa Koenders. door Jerry Egger. Julius Gustaaf Arnout Koenders (1 maart 1886-17 november 1957) heeft een belangrijke rol gespeeld in het culturele leven van Suriname na de Tweede Wereldoorlog. Stichting Kriyoro Sranan. Mi Na "Aisa Mama" Gastbespeling ... Mi na Aisa Mama oftewel Ik ben Moeder Aarde vertelt het verhaal over de oude Afrikaanse Godin (Moeder Aarde) die de mensen al eeuwenlang helpt. In Suriname en Nederland wordt zij ook wel 'Soko mama' of 'Mama Awanaisa' genoemd. Mama Sranan Sculpture. Beeldhouwkunst Sculpturen Standbeelden Boeddha ......

INFORMATIE

AUTEUR
Ronald van Kempen
DIMENSIE
9,28 MB
BESTANDSNAAM
Mama Sranan.pdf

OMSCHRIJVING

Suriname is een land vol vertellers, in minstens vijftien talen. Eeuwenoud zijn vaak de vertellingen die mondeling werden overgeleverd door Indianen, Bosnegers, Creolen, Javanen en Hindostanen. Geschreven verhalen zijn meestal van jongere datum. Lange tijd was de kolonie Suriname alleen maar een wingewest, maar aan het einde van de achttiende eeuw begonnen er ook mensen in Suriname met grote betrokkenheid en liefde voor hun eigen land te schrijven. Tot aan de jaren vijftig van de twintigste eeuw bleven het enkelingen die prachtige verhalen schreven; de bekendste onder hen: Albert Helman. Daarna kwam de Surinaamse literatuur pas goed op dreef. Schrijvers als Bea Vianen, Leo Ferrier, Edgar Cairo en Astrid Roemer vonden ook buiten hun land van herkomst een groot publiek, maar hun generatie is inmiddels weer opgevolgd door een groep jongeren die met andere middelen een andere tijd onder woorden brengt.Mama Sranan bundelt de Surinaamse verhaalkunst van de vroegste tijden tot nu. Prachtige orale vertellingen van twaalf Surinaamse bevolkingsgroepen gaan aan het gedreven proza vooraf. Alle belangrijke schrijvers zijn vertegenwoordigd, soms met nieuw werk. Uit allerlei bronnen zijn tot nu toe onbekend gebleven verhalenschrijvers naar boven gekomen en uit een aantal boeken is hier voor het eerst een fragment in het Nederlands vertaald. Veel van het opgenomen werk is nooit eerder in boekvorm verschenen.

Wil je het boek lezen?Mama Sranan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ronald van Kempen. Lezen Mama Sranan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN