Een beknopte geschiedenis van de twintigste eeuw

Een beknopte geschiedenis van de twintigste eeuw - Marcel Kramer | Fthsonline.com

...t weg. Van ... Vreemder dan je je kunt voorstellen - Een alternatieve geschiedenis van de twintigste eeuw Higgs gaat in zijn boek vooral op zoek naar momenten die anders, onverwacht of radicaal waren ... Een korte geschiedenis van de twintigste eeuw | Gratis ... ... . Naar echte cesuren dus, breukpunten in de tijd. Hij raakt daarbij onder meer de volgende thema's aan: de relativiteitstheorie, het modernisme, de wereldoorlogen, de seksuele revolutie, nihilisme ... De Nederlandse verzorgingsstaat: een beknopte geschiedenis De moderne verzorgingsstaat kwam op in Europa aan het einde van de negentiende eeuw. Ook in Nederland werd dit instituut in deze periode gevormd. De Nederlandse verzorgingsstaat kent zijn oorsprong in de negentiende-eeuwse armenzorg. De bedoeling van deze kunst is populariteit met ... Een beknopte geschiedenis van de twintigste eeuw: ban 1871 ... ... . Ook in Nederland werd dit instituut in deze periode gevormd. De Nederlandse verzorgingsstaat kent zijn oorsprong in de negentiende-eeuwse armenzorg. De bedoeling van deze kunst is populariteit met de boodschap dat kunst toegankelijk is voor iedereen en niet enkel voor de rijke happy few. Een van de belangrijkste en meest gekende kunstenaar van popart is waarschijnlijk Andy Warhol. Naar het einde van de 20ste eeuw toe, zien we de invloeden van fotografie in de schilderkunst. Een beknopte geschiedenis van projectmanagement. ... Midden twintigste eeuw. Vandaag. Overzicht. De basis voor de vorm van projectmanagement zoals we die nu kennen, ... naar de tweede helft van de negentiende eeuw, een periode waarin de complexiteit van de bedrijfswereld steeds verder toenam. In de negentiende eeuw zag het empireschuifvenster met zes of acht glasvlakken het licht. De productie van nog grotere glasoppervlakten maakte het T-venster rond 1900 mogelijk. Vervolgens ontstonden in de twintigste eeuw vele nieuwe varianten. Schijvenglas. Vanaf ten minste de zevende eeuw tot begin twintigste eeuw wordt schijvenglas gemaakt. In een welluidende afsluitende overpeinzing over het einde van de twintigste eeuw, reflecteert hij op de expansie van de democratie over de hele wereld, en op de beperktheid van de m...

INFORMATIE

AUTEUR
Marcel Kramer
DIMENSIE
6,90 MB
BESTANDSNAAM
Een beknopte geschiedenis van de twintigste eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit. Deze oercatastrofe van de twintigste eeuw bracht voor miljoenen mannen, vrouwen en kinderen diepe ellende. Na de oorlog kreeg de wereld echter geen rust. Nieuwe radicale ideeën ontstonden, en economische crisis vaagde de welvaart weg. Van 1939 tot 1945 was de wereld opnieuw in de greep van een verschrikkelijke wereldoorlog. Na 1945 ontstond de Koude Oorlog, waarbij de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie elkaar decennia lang gijzelden met steeds meer kernwapens. Dit boek vertelt de beknopte geschiedenis van de twintigste eeuw, van 1900 tot 2000. Tevens is er kort aandacht voor de periode tussen 1871 en 1914, waarin de contouren van de Eerste Wereldoorlog zichtbaar werden, en voor de periode na 1991. Dit boek is een handig leesbaar overzicht en naslagwerk. Het boek is geschikt voor zowel geïnteresseerden als voor studenten en kenners van de twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?Een beknopte geschiedenis van de twintigste eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marcel Kramer. Lezen Een beknopte geschiedenis van de twintigste eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN