Stichting lezen reeks 28 - Succesvol lezen in het onderwijs

Stichting lezen reeks 28 - Succesvol lezen in het onderwijs - none | Fthsonline.com

...ppelijk congres dat Stichting Lezen eind 2016 organiseerde ... bol.com | Publicatiereeks Stichting Lezen 2 - Waarom is ... ... . ... Deze bundel vormt deel 28 van de Stichting Lezen Reeks, een reeks gewijd aan wetenschappelijk onderzoek naar leesbevordering, leesvaardigheid en literatuuronderwijs. Goed kunnen leren begint met goed kunnen lezen. Bij álle schoolvakken zijn leesplezier en leesvaardigheid van cruciaal belang. Niet alleen bij de taalvakken. Of het nou gaat om het oplossen van een verhalende rekensom, het stapsgewijs doorlopen van een practicum of het vinden van geografische informatie in De Bosatlas: bij al deze schooltaken ligt lezen aan de basis. In Succesvol lezen in het ... Hoe maakbaar is de lezer? ... Stichting lezen reeks - Leuk om te lezen of makkelijk te ... ... . In Succesvol lezen in het ... Hoe maakbaar is de lezer? is het resultaat van het gelijknamige wetenschappelijk congres dat Stichting Lezen eind 2014 organiseerde. Met dit congres nam Dick Schram afscheid van Stichting Lezen. Hij vervulde van 1998 tot 2014 vanwege Stichting Lezen de Bijzondere Leerstoel Leesgedrag aan de VU. Deze congresbundel is door hem samengesteld. Succesvol lezen in het onderwijs is het resultaat van het gelijknamige wetenschappelijk congres dat Stichting Lezen eind 2016 organiseerde. De dertien artikelen in deze uitgave bieden zowel nieuwe wetenschappelijke inzichten als handreikingen voor de dagelijkse praktijk. Artikelen van Stichting Lezen Reeks koop je eenvoudig online bij bol.com Snel in huis Gratis verzonden. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. ... Stichting lezen reeks 28 - Succesvol lezen in het onderwijs 1e druk is een boek uitgegeven bij Eburon… Meer. 22 50. Onderwijs & Didactiek. Educatieve uitgaven. ... Daarom is het van belang dat deze studieteksten zo geformuleerd zijn dat vmbo-leerlingen de teksten goed en gemakkelijk kunnen begrijpen en onthouden. In dit boek gaan we na of ... Stichting lezen reeks 28 - Succesvol lezen in het onderwijs (0) 22,50. 5% studentenkorting . Mariet ... Stichting lezen reeks - Leuk om te lezen of makkelijk te begrijpen? | Gerdineke Silfhout. optimaal begrijpelijke teksten voor het voortgezet onderwijs. Zet op mijn lijst . Veel leerlingen in het voortgezet onderwijs ervaren problemen bij het lezen van hun studieboeken. SUCCESVOL LEZEN IN HET ONDERWIJS Favoriet Op welke wijze ... de opbrengst van het wetenschappelijk congres dat Stichting Lezen eind 2016 organiseerde onder de tit...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,90 MB
BESTANDSNAAM
Stichting lezen reeks 28 - Succesvol lezen in het onderwijs.pdf

OMSCHRIJVING

Stichting lezen reeks 28 - Succesvol lezen in het onderwijs 1e druk is een boek uitgegeven bij Eburon Uitgeverij. ISBN 9789463011495 Goed kunnen leren begint met goed kunnen lezen. Bij álle schoolvakken zijn leesplezier en leesvaardigheid van cruciaal belang. Niet alleen bij de taalvakken. Of het nou gaat om het oplossen van een verhalende rekensom, het stapsgewijs doorlopen van een practicum of het vinden van geografische informatie in De Bosatlas: bij al deze schooltaken ligt lezen aan de basis.In Succesvol lezen in het onderwijs wordt ingezoomd op recent onderzoek naar de leesmotivatie en leesvaardigheid van leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Op welke wijze beïnvloeden docenten de leesmotivatie en de leerprestaties van hun leerlingen? Zijn zwakke lezers gebaat bij de inzet van digitaal leesmateriaal? Is er een doorgaande leeslijn te ontdekken in de zaakvakteksten op school? En met welke leesstrategieën kan het tekstbegrip van leerlingen worden gestimuleerd? Deze en vele andere vragen komen in deze bundel aan bod.Succesvol lezen in het onderwijs is het resultaat van het gelijknamige wetenschappelijk congres dat Stichting Lezen eind 2016 organiseerde. De dertien artikelen in deze uitgave bieden zowel nieuwe wetenschappelijke inzichten als handreikingen voor de dagelijkse praktijk.Deze bundel vormt deel 28 van de Stichting Lezen Reeks, een reeks gewijd aan wetenschappelijk onderzoek naar leesbevordering, leesvaardigheid en literatuuronderwijs.

Wil je het boek lezen?Stichting lezen reeks 28 - Succesvol lezen in het onderwijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Stichting lezen reeks 28 - Succesvol lezen in het onderwijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN