Titia ~ de eerste westerse vrouw in Japan

Titia ~ de eerste westerse vrouw in Japan - none | Fthsonline.com

...ners. Titia Bergsma (Leeuwarden, 13 februari 1786 - Den Haag, 2 april 1821) was de eerste Europese vrouw die in het voor Europeanen hermetisch afgesloten Japan verbleef ... Verliefd op Titia - Paul Kramer ... . Zij was getrouwd met Jan Cock Blomhoff die aan het begin van de 19e eeuw belangrijke functies op de Nederlandse handelsnederzetting Decima bij Nagasaki in Japan bekleedde. Zij woonde in 1817 enkele maanden met haar man op Decima. Titia, de eerste westerse vrouw in Japan Boek, Nederlands, 2004. Publisher/Uitgever: Mozaic, Belgium. Harde kaft, 272 blz. (incl. kleuren fotoalbum 80 blz.) €25 ISBN 90-90173-49-8 Titia, the first Western Woman in Japan Book, Jap ... Titia Bergsma was de eerste westerse vrouw in Japan | Het ... ... . Publisher/Uitgever: Mozaic, Belgium. Harde kaft, 272 blz. (incl. kleuren fotoalbum 80 blz.) €25 ISBN 90-90173-49-8 Titia, the first Western Woman in Japan Book, Japanese, 2003. Publisher/Uitgever: Single Cut, Japan. Hardback, 240 p. (including 16p in colour) ¥1800 (outside ... de eerste westerse vrouw in Japan Gedrukt boek Geschiedenis van Titia Bergsma (1786-1821) die als eerste westerse vrouw in 1817 vier maanden verbleef op het schiereilandje Deshima bij Nagasaki. De beeltenis van Titia wordt tot op vandaag nog gereproduceerd als historisch icoon van de eerste westerse vrouw in Japan, hetgeen haar een toevallige plaats in de geschiedenis heeft bezorgd. De Canadees-Nederlandse gewezen diplomaat René Bersma stelde ter gelegenheid van het FVV-evenement zijn boek "Titia, de eerste Westerse vrouw in Japan" voor dat hij in het Engels, Japans en Nederlands ... Titia stierf op 2 april 1821 in Nederland, de eerste westerse vrouw die haar man begeleidde naar Japan. Het nieuws bereikte Blomhoff pas in de zomer van 1822, bij de komst van de schepen uit Batavia. Belang van Titia Bergsma's bezoek aan Japan. Titia heeft bijgedragen aan de Japans-Nederlandse ...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
3,50 MB
BESTANDSNAAM
Titia ~ de eerste westerse vrouw in Japan.pdf

OMSCHRIJVING

Dramatisch en ontroerend portret van Titia Bergsma, de eerste westerse vrouw in Japan. Met fascinerende documentaire over de cultuurverschillen anno 1817 en de historische invloed van Titia in Japan. Door uitzonderlijk toeval kreeg Titia een belangrijke plaats in de Japanse geschiedenis en in het historische bewustzijn van de Japanners. Zij heeft, ondanks haar korte verblijf op het eiland Decima in 1817, een grote indruk achtergelaten. Voor de schilders van Nagasaki was zij fascinerend studiemateriaal. Zelfs vandaag nog wordt de beeltenis van Titia in grote aantallen gereproduceerd als icoon van de westerse vrouw. Anno 2007, op bezoek in Nederland, reizen Japanners naar Den Haag om haar graf te bezoeken en haar te eren. Met dit boek wil Bersma de aandacht vestigen op een vrouw die van fascinerende invloed is geweest op de Japanse perceptie van het westen. In het begin van de negentiende eeuw is Japan nog een groot mysterie. Alleen een klein aantal Nederlanders en Chinezen mag op twee afgezonderde eilandjes in de Baai van Nagasaki handel drijven. Koning Willem I stuurt Jan Cock Blomhoff naar Japan om als ‘Opperhoofd’ te gaan werken op de Nederlandse factorij te Decima. Tegen de uitdrukkelijke regels in brengt hij in 1817 zijn vrouw Titia en zoontje Johannes mee. Haar aankomst op Japanse bodem zorgt voor veel opschudding onder de lokale bevolking. Buitenlandse vrouwen werden niet toegelaten in Japan en met haar komst overtrad zij de wet. In een dramatisch en vaak ontroerend verhaal worden de gevolgen van dit ingrijpende “bezoek” aan Japan duidelijk. Titia probeert aan de voor haar onbegrijpelijke Japanse regelgeving te ontkomen. Maar het mag niet baten: uiteindelijk wordt ze na drie maanden het land uitgezet. Kort na haar aankomst in Nederland overlijdt zij aan de gevolgen van uitputting en verdriet.

Wil je het boek lezen?Titia ~ de eerste westerse vrouw in Japan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Titia ~ de eerste westerse vrouw in Japan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN