Business & Ethiek

Business & Ethiek - J. Verstraeten | Fthsonline.com

...licht van de praktijk en van nieuwe problemen was een derde geheel herziene uitgave noodzakelijk ... Magazine accountants in business Ethiek ... . 4 ethiek de accountant in business 5 voorwoord. 7 redactioneel. 8 financieel professionals en de ethiek van technologische ontwikkelingen. edgar karssing 16 ethisch besef ontwikkelt zich over langere tijd | pauline derkman 19 noclar 20 de nba en het versterken van de professionele moed van de accountant Al meer dan 15 jaar biedt Business en ethiek in dit verband een denkkader dat ook uitstekend geschikt is als handboek voor een cursus bedrijfsethiek. In het licht van de praktijk en van nieuwe problemen was een derde geheel herziene uitgave noo ... Business en ethiek | Uitgeverij LannooCampus Nederland ... . In het licht van de praktijk en van nieuwe problemen was een derde geheel herziene uitgave noodzakelijk. Business & ethiek | ISBN 9789020979244 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Business Ethiek. Boeken over wijsheid en spiritualiteit in het zakendoen. Het internationaal organisatiemodel heeft zich ontwikkeld in geseculariseerde landen als een rationeel model. Dat gaf problemen in de samenwerking met niet westerse landen, ... Daarmee wordt ethiek vooral toegepaste ethiek. Deze methode wordt ook verderop in het boek gehanteerd. Resultaat is een boeiende beschrijving van business-terreinen met een ethische inslag. De beschrijving is soms nogal ingewikkeld (eigenlijk moet men uit ervaring het terrein kennen). Dan ziet men ineens hoe deze praktisch ingestelde ethiek werkt. Sportbusiness en ethiek 2e druk is een boek van jan de leeuw uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789460361487 Sportbusiness en ethiek geeft een systematische introductie in de ethiek van sportorganisaties en de disciplines die daarin een belangrijke rol spelen zoals marketing, marketingcommunicatie, sponsoring en mediacommunicatie. Business ethics refers to implementing appropriate business policies and practices with regard to arguably controversial subjects. Some issues that come up in a discussion of ethics include ... Business spiritualiteit/ ethiek. Zoek en...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Verstraeten
DIMENSIE
6,69 MB
BESTANDSNAAM
Business & Ethiek.pdf

OMSCHRIJVING

Bussiness en ethiek is een pionier op het vlak van bedrijfsethiek in het Nederlandstalige taalgebied;;;Het meest succesvolle boek bedrijfsethiek in de lage landen;;;Niet enkel bruikbaar voor studenten maar voor iedereen die nadenkt over de plaats van de onderneming in onze samenleving;;;Volledig vernieuwde editie met aangepaste, actuele case studies die het boek tot een levendig en tastbaar geheel maken;;;Bedrijfsethiek blijft een zorg zoals de recente financiële crisis of schandalen bij grote bedrijven als Siemens en Volkswagen aantonen Er is meer dan ooit nood aan ethiek in het bedrijfsleven. De recente crisis in de bankwereld heeft de dringendheid hiervan eens te meer bevestigd. Bedrijfsethiek is echter meer dan een kwestie van loze kreten of van morele verontwaardiging. Het vereist het aanleren van analyse instrumenten en van methode van ethisch argumenteren en dit met betrekking tot zowat alle problemen die in een bedrijfscontext aan de orde zijn: rechten en plichten van aandeelhouders, 'corporate governance', reclame, verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van producten, human resources, milieuzorg enz. Al meer dan 15 jaar biedt Business en ethiek in dit verband een denkkader dat ook uitstekend geschikt is als handboek voor een cursus bedrijfsethiek. In het licht van de praktijk en van nieuwe problemen was een derde geheel herziene uitgave noodzakelijk. In deze nieuwe uitgave werd het eerste hoofdstuk volledig herschreven en gecombineerd met het eerste gedeelte van het vroegere tweede hoofdstuk. Op deze wijze krijgt de lezer een veel duidelijker zicht op de verschillende verschijningsvormen van bedrijfsethiek en op de modellen van ethisch argumenteren. Daarbij wordt de deugdenethiek beter geïntegreerd. In het tweede hoofdstuk ligt de klemtoon op de onderneming als organisatie en de diverse aspecten van de organisatie-ethiek. Het derde en vierde hoofdstuk behandelt de marktethiek in het algemeen en het vierde hoofdstuk de eerlijkheid tegenover handelspartners in het bijzonder. In de volgende hoofdstukken, komen naast een grondig herschreven tekst over het milieu en ethisch investeren alle stakeholders aan bod, alsook de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de onderneming.

Wil je het boek lezen?Business & Ethiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Verstraeten. Lezen Business & Ethiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN