De Creoolse keuken

De Creoolse keuken - Vanessa Bolosier | Fthsonline.com

...lse Keuken' brengt het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen ... De Creoolse Keuken - kookboekenshop ... . Van vis en schaaldieren tot punches en frappé's. De creoolse keuken brengt het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen. Het bevat meer dan 160 kleurrijke en originele recepten in hoofdstukken over vis en schaaldieren, vlees, groenten, sausen en desserts. Wat dacht je van: ... De creoolse cultuur is een versmelting van verschillende culturen: die van de sla ... De Creoolse keuken - B. de Rozieres - (ISBN: 9789002223730 ... ... . Wat dacht je van: ... De creoolse cultuur is een versmelting van verschillende culturen: die van de slavenhouders (vooral Engelsen, Zeeuwen, Hollanders en Joden), die van de verscheidene Afrikaanse stammen waartoe de voorouders van de creolen behoorden en die van de inheemsen, die in de begintijd ook als "rode slaven" op de plantages gebruikt werden. De creoolse keuken is van zichzelf al een forse melting pot, in dit geval ook nog eens met duidelijk Franse invloeden. Cassoulet, fricassee en bisque staan zij aan zij met klipvis, yam en gefrituurde haai. Zelfs kerstham met ananas komt voorbij. Uiteraard veelvuldig gebruik van madame Jeanette, maar ook van wasabi. De column van Abdelkader Benali, de creoolse keuken . zondag 14 juni 2020, 08:00 uur Het is wel duidelijk: groenten hebben in de Creoolse keuken van Curaçao een ondergeschikte rol. De gerechten draaien om het vlees of vis. Toch zijn er veel lekkere groenten te vinden op het eiland. Bijvoorbeeld groene papaja, okra en cactus. Gouda kaas. De keuken is dus Creools, maar de invloed van Nederland is zeker terug te zien. De Creoolse keuken - Vanessa Bolosier | 9789048312665 Een originele verzameling van 100 authentieke creoolse recepten uit de Franse Cariben. Zonnige fusiongerechten die u meevoeren naar een tropisch parad... Krioyo: de Creoolse keuken. By beheerder 23 januari 2018 No Commen...

INFORMATIE

AUTEUR
Vanessa Bolosier
DIMENSIE
3,69 MB
BESTANDSNAAM
De Creoolse keuken.pdf

OMSCHRIJVING

Een originele verzameling van 100 authentieke creoolse recepten uit de Franse Cariben.Zonnige fusiongerechten die u meevoeren naar een tropisch paradijs.Exotische smaken die uw smaakpapillen betoveren.Vanessa Bolosier laat zich inspireren door de gerechten uit haar jeugd. Haar doel met dit boek is om de liefde, de zonneschijn en de vrolijkheid van de Caribisch-creoolse keuken te verspreiden. De creoolse keuken is een van de oudste fusionkeukens ter wereld; hij zit vol invloeden van de eeuwenlange handelsgeschiedenis en de gemengde culturen van haar ‘thuiseilanden’ Guadeloupe en Martinique. Dit kleurrijke boek staat vol traditionele gerechten… en met heerlijke rumcocktails voor erbij.

Wil je het boek lezen?De Creoolse keuken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vanessa Bolosier. Lezen De Creoolse keuken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN