Frederik Weinreb

Frederik Weinreb - René Marres | Fthsonline.com

...geen godsdienst hoger dan waarheid Na aanvankelijk Weinreb het voordeel van de twijfel te hebben gegeven, raakte de schrijver Willem Frederik Hermans er steeds meer van overtuigd dat Weinreb een fantast was ... Frederik Weinreb en de joodse mystiek - Quintessentia ... . Hermans keerde zich, met de Joodse classica en publiciste Henriëtte Boas , tegen Nuis en Rubinstein en leverde harde kritiek op het echtpaar, hetgeen tot een heftige en jarenlang durende pennenstrijd leidde. 19-jan-2018 - Frederik Weinreb van René Marres bestellen? Boekhandel De Kaft: persoonlijke service, snelle levering. Frederik Weinreb (1910-1988) was vooral omstreden om zijn rol in de Tweede Wereldoorlo ... Frederik Weinreb - bibliotheek.nl ... . 19-jan-2018 - Frederik Weinreb van René Marres bestellen? Boekhandel De Kaft: persoonlijke service, snelle levering. Frederik Weinreb (1910-1988) was vooral omstreden om zijn rol in de Tweede Wereldoorlog. Veel minder aandacht trok zijn uitgebreide werk op het gebied van de joodse mystiek. J.H. Laenen geeft een heldere analyse van Weinrebs mystieke geschriften en plaatst die in de traditie. Frederik Weinreb en de Joodse mystiek. Uitg. Ten Have, 195 blz., 19,95. René Marres. Frederik Weinreb: Verzetsman en groot schrijver. Uitg. Aspekt, 14,98. Abonnees kunnen artikelen aan hun leeslijst toevoegen. Inloggen Neem een abonnement. uit nr. 33 - 16 augustus 2003 Frederik Weinreb: verzetsman en groot schrijver grootletterboek: Amazon.es: René Marres: Libros en idiomas extranjeros...

INFORMATIE

AUTEUR
René Marres
DIMENSIE
5,33 MB
BESTANDSNAAM
Frederik Weinreb.pdf

OMSCHRIJVING

De oorlogsmemoires van de verzetsman Frederik Weinreb, Collaboratie en verzet 1940- 1945, een poging tot ontmythologisering (1969), zijn een meesterwerk van realistische, door- leefde beschrijving van de beangstigende werkelijkheid van de jodenvervolging. De schrijver ervan werd na de oorlog in twee processen veroordeeld voor verraad en op- lichting. Later werd hij nog zwart gemaakt in een lijvig Rapport (1976) van het toen- malige riod en in een proefschrift (1997).René Marres laat in dit boek zien dat de rechterlijke veroordelingen onvoldoende gefundeerd waren, dat het Rapport wrak en hol is en dat het proefschrift even onbe- trouwbaar is. Weinreb was verzetsman op zijn eigen inventieve wijze. Zodoende komt er weer ruimte om de geschriften en inzich- ten van deze anarchistische individualist de ereplaats toe te kennen die ze verdienen.

Wil je het boek lezen?Frederik Weinreb in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur René Marres. Lezen Frederik Weinreb Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN