Gironde

Gironde - Mireille den Hartog | Fthsonline.com

...n het strand, in een moerassige vlakte.. Bewoond sinds de oudheid, het grondgebied van Talmont-sur-Gironde wordt een heerschappij in de Middeleeuwen ... Kaart Gironde: waar ligt Gironde? - Euroreizen.be ... . Die Gironde ist ein Ästuar in Südwestfrankreich, das vom Zusammenfluss der Flüsse Garonne und Dordogne bis zum Übergang in den Atlantik im Golf von Biskaya reicht. Sie ist 75 Kilometer lang, bis zu 15 Kilometer breit und verläuft in nordnordwestlicher Richtung. Mit 685 km² Oberfläche ist sie der größte Mündungstrichter Europas.Nach der Gironde ist das größtenteils am linken Ufer ... de Gironde was ... Wat te doen in Gironde: de 10 beste activiteiten - Tripadvisor ... . Mit 685 km² Oberfläche ist sie der größte Mündungstrichter Europas.Nach der Gironde ist das größtenteils am linken Ufer ... de Gironde was een van de eerste Franse regio's waar een aantrekkelijk fietsroutenetwerk werd aangelegd. Vandaag de dag telt de regio meer dan 700 km mooie, brede fietspaden en verharde wegen langs de Atlantische kust door bossen en duinen, en door de wijngaarden.. Steeds meer toeristenbureaus in de Gironde werken aan lokale fietsroutes. Camping Gironde in Frankrijk. Gironde is met een oppervlakte van 10.000 km² het grootste departement van Frankrijk en dankt zijn naam aan de grote rivier die het departement doorkruist. Met enerzijds 120 kilometer Atlantische kust en anderzijds vele meren en rivieren, zijn er veel campings die zich lenen voor dé actieve watersportvakantie, of een heerlijk ontspannen strandvakantie. Voor een vakantie in Gironde zijn er heel veel mogelijkheden. Dit mooie departement in de regio Aquitaine heeft alles voor een vakantie met kinderen maar ook voor een vakantie met zijn tweetjes is Gironde de moeite waard!. De sterke punten van Gironde zijn ongetwijfeld: de enorm uitgestrekte stranden van de Atlantische Oceaan; de fraaie binnenmeren met veel kindvriendelijke campings Toutes nos annonces gratuites Gironde. Consultez nos 813095 annonces de particuliers et professionnels sur leboncoin - page 2 Le Département de la Gironde lance un budget participatif pour réaliser vos projets. 11-30 ans, à vos idées pour inventer le monde de demain, plus sobre, écologique et solidaire ⏩ https ... Uw camping in Soulac-sur-Mer met directe toegang tot de oceaan en met aquapark verwelkomt u gedurende de hele zomer in een decor dat uw stoutste dromen overtreft dankzij zijn ligging tussen de Atlantische kust en het estuarium van de Gironde. In de rivier Gironde vloeien 2 rivieren samen: de Garonne, waaraan de stad Bordeaux ligt (Bord'eau = de waterkant) en de Dordogne, die uiteindelijk uitmondt in de Golf van Biskaje. Kenmerkend voor de streek Gironde zijn de onmetelijke, glooiende wijngaarden van de beroemde wijnchateaus van de Médoc, Pomerol, Saint-Émilion, Côtes de Blaye, Graves, Entre-Deux-Mers en Sauternes....

INFORMATIE

AUTEUR
Mireille den Hartog
DIMENSIE
12,90 MB
BESTANDSNAAM
Gironde.pdf

OMSCHRIJVING

Bij het horen van de naam Gironde gaat het hart van menig wijnliefhebber sneller kloppen. En terecht: deze streek herbergt de meest fameuze wijnkastelen ter wereld. Maar er is meer, veel meer.In de rivier Gironde vloeien 2 rivieren samen: de Garonne, waaraan de stad Bordeaux ligt (Bord'eau = de waterkant) en de Dordogne, die uiteindelijk uitmondt in de Golf van Biskaje. Kenmerkend voor de streek Gironde zijn de onmetelijke, glooiende wijngaarden van de beroemde wijnchateaus van de Médoc, Pomerol, Saint-Émilion, Côtes de Blaye, Graves, Entre-Deux-Mers en Sauternes. Daarnaast vind je er uitgestrekte naaldwouden, stukken heide en ongecultiveerd gebied, waarvan, op het moment dat je uit je auto stapt, de lucht meteen je neus prikkelt en je vertelt: ''Ik ben in de Gironde-streek''. Dit, en de uitgestrekte wouden met hun wild, de grote verscheidenheid aan flora en fauna, de onontgonnen moerasachtige stukken land, de weidse meren, de duinpartijen en de mooie, schone stranden, en zeker niet te vergeten de stad Bordeaux zelf, één van de vijf grootste steden van 'La France', maken Gironde tot een heel speciaal stukje Frankrijk.Mireille den Hartog neemt je in haar boek mee op reis door deze prachtige streek en laat je kennismaken met haar juweeltjes. Dit boek is een uitnodiging: om de streek te leren kennen en daarna vooral zelf te gaan ontdekken.Mireille den Hartog (1967) is grafisch vormgeefster, eigenaresse van het blog vanfransebodem.nl. en schrijfster van het boek Achtergrond verhalen, feiten en weetjes van 57 'iconen' van Franse bodem. Ze is samen met haar gezin in de gelukkige omstandigheid al ruim tien jaar een huis te bezitten in de Medoc, een streek in de Gironde.

Wil je het boek lezen?Gironde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mireille den Hartog. Lezen Gironde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN