Nicolaes Cleynaerts

Nicolaes Cleynaerts - Joris Tulkens | Fthsonline.com

...achte kaft - 272 p. / 14 x 21,5 cm. ISBN nummer : 9789059089426:: Bestel ... Nicolaes Cleynaerts - paperback - Joris Tulkens, Boek Alle ... ... . Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016 31 06 00 - fax: 016 31 06 08 - [email protected] Nicolaes Cleynaerts | ISBN 9789059089426 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Nicolaes Cleynaerts, ook bekend als Clenardus, is een Belgisch katholiek priester, theoloog, humanist en arabist die pleitte voor meer menselijkheid en mededogen binnen het christendom en streefde naar een toenadering tussen het christendom en de islam. Nicolaes Cleynaerts, een 16de-eeuwse theoloog, humanist, pedagoog en t ... Boekentip uit de Davidsfonds Cultuurgids: 'Nicolaes ... ... . Nicolaes Cleynaerts, een 16de-eeuwse theoloog, humanist, pedagoog en talenliefhebber, toont buitengewoon veel interesse voor de moslimcultuur. Hij trekt naar Spanje om Arabisch te leren en ontmoet een geleerde moslimslaaf die hem inwijdt in de geheimen van de Koran. Ik ben het levensverhaal van Nicolaes Cleynaerts op het spoor gekomen door de documentaire van Arnout's helden op één. Als geschiedenisstudent gespecialiseerd in de nieuwe tijd met interesse voor Christen-Moslim contacten kreeg ik dus al snel de neiging om het boek te kopen dat me vertelde over het leven van deze unieke man. Dit standbeeld van Nicolaes Cleynaerts, ook bekend als Clenardus, is een Belgisch katholiek priester, theoloog, humanist en arabist die pleitte voor meer menselijkheid en mededogen binnen het christendom en streefde naar een toenadering tussen het christendom en de islam. Meer lezen. Datum van activiteit: maart 2020. Bestel Nicolaes Cleynaerts van Joris Tulkens. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Nicolaes Cleynaerts, een theoloog uit Diest, reisde in 1540 naar Fez om Arabisch te leren. De stad was toen het kloppende hart van de islamitische cultuur. Fnac: Christenhond tusssen moslims, Nicolaes Cleynaerts, Joris Tulkens". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . Nicolaes Cleynaerts. Diest 1493 - Granada1542 . Cleynaerts (Clenardus) is een ten onrechte relatief onbekende humanist. Hij belichaamt -beter dan !- de verdraagzame kant van deze beweging. Hij was een groot pedagoog: zijn handboeken Latijn en Grieks bleven meer dan 200 jaar in gebruik! Hij ontwikkelde ... Nicolaes Cleynaerts, ook gekend als Clenardus, (Diest, 5 December 1493/1495 - Granada, 1542) is een relatief onbekende Br...

INFORMATIE

AUTEUR
Joris Tulkens
DIMENSIE
12,81 MB
BESTANDSNAAM
Nicolaes Cleynaerts.pdf

OMSCHRIJVING

'Wilden we de moslims bereiken, dan moesten we Arabisch leren. (...) Ik zou zélf naar Afrika trekken, om daar de zeden en gewoonten van de moslims te bestuderen.' Aan het woord is de 16de-eeuwse theoloog, humanist, pedagoog en talenliefhebber Nicolaes Cleynaerts (1493-1542), die in volle inquisitie buitengewoon veel interesse toont voor de moslimcultuur. Na zijn studies aan de universiteit en aan het Collegium Trilingue van Leuven, is de Diestenaar op weg een groot leraar te worden. Hij geeft een Griekse Spraakkunst uit die op meer dan 500.000 exemplaren in Europa verspreid zal worden. Maar na kennismaking met Hernando Colon, zoon van de grote ontdekkingsreiziger, trekt hij naar Spanje om er Arabisch te leren. In het Alhambra ontmoet hij Kharuf al-Tunisi, een geleerde moslimslaaf, die hem inwijdt in de geheimen van de Koran. Vanaf dat moment wordt het Cleynaerts' levensdroom moslims en christenen dichter bij elkaar te brengen. Hij steekt over naar Fez (Marokko) om daar gedurende anderhalf jaar tussen de moslims te gaan leven. In zijn vlotte, bijna filmische vertelstijl schetst Joris Tulkens de avonturen van deze merkwaardige humanist. Hij steunt daarbij op de 64 Latijnse brieven die Cleynaerts zelf aan zijn vrienden in Vlaanderen stuurde.JORIS TULKENS studeerde filosofie en klassieke talen aan de KU Leuven en publiceerde meerdere succesvolle romans over de zestiende eeuw bij Davidsfonds Uitgeverij: 'De verloren droom van Pieter Gillis' (2010), 'Johanna de Waanzinnige' (2011), 'Vesalius' (2013), 'Thomas More' (2016) en 'Wentelsteen' (2017).

Wil je het boek lezen?Nicolaes Cleynaerts in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joris Tulkens. Lezen Nicolaes Cleynaerts Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN