Athene

Athene - Anton van Hooff | Fthsonline.com

...lang is.Het vliegveld is de grootste luchthaven van Griekenland en wordt door de International ... DE 10 BESTE hotels in Athene 2020 (met prijzen) - Tripadvisor ... ... Athene (Grieks: Αθήνα, Athèna; fonetisch: [/a'θina/]?) is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland en tevens het bestuurlijk centrum van de regio (periferia) Attica.De gemeente Athene is ingedeeld in zeven stadsdistricten (dimotiko diamerisma).. Athene is het politieke, culturele en economische centrum van het land en is een kosmopolitische metropool. Wat te doen in Athene, Griekenland. Lees beoordelingen van echte reizigers zoals jij en bekij ... Dé 30 x mooiste bezienswaardigheden in Athene: Alle tips ... ... . Wat te doen in Athene, Griekenland. Lees beoordelingen van echte reizigers zoals jij en bekijk professionele foto's van de beste activiteiten in Athene op Tripadvisor. Athene is de hoofdstad en tevens veruit de grootste stad van Griekenland. De bruisende vijf miljoen inwoners tellende metropool kent een zeer lange geschiedenis. Het oude Athene wordt gezien als de basis van de Westerse beschaving. Uit de oudheid stammen nog een ... Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland en de regio Attica, de stad ligt in het zuidoosten van het Griekse vasteland. We hebben deze stad de afgelopen jaren vaak bezocht. Meestal voor een korte stedentrip; het is een ideale stad om voor een paar dagen te bezoeken, zo rijk aan cultuur en alles op kleine afstand van elkaar. Top 11 bezienswaardigheden in Athene In Athene kijk je als liefhebber van stedentrips je ogen uit, want voor een bijzondere mix van eeuwenoude ruïnes en bezienswaardigheden tot gezellige en hippe straatjes zit je in Athene helemaal goed. Bespaar aanzienlijk op online hotels in Athene, Griekenland. Goede beschikbaarheid en gewe...

INFORMATIE

AUTEUR
Anton van Hooff
DIMENSIE
7,56 MB
BESTANDSNAAM
Athene.pdf

OMSCHRIJVING

De Atheense democratie was meer dan een staatkundig systeem van volksmacht (dèmokratia). Debatten over haar betekenis deed mensen voor het eerst in de geschiedenis nadenken over politiek. De volksvergadering en de juryrechtbanken maakten de welsprekendheid tot een kunde. In het open klimaat van de democratie was geen enkel huisje heilig: uit alle hoeken van de Griekse wereld trokken intellectuelen naar de 'leerschool' van Griekenland. Het toneel, onderdeel van religieuze festivals, had een centrale plaats in de democratie: voor het bijwonen van tragedies en komedies kregen de bezoekers een vergoeding. Zo kreeg de literatuur een enorme impuls. Maar ook de Akropolis is een monument van de democratische cultuur. Bovenal bracht de democratie 'betere manieren' bij, zoals gelijkberechtiging, respect voor wetten, openbare veiligheid, verdraagzaamheid en vermindering van wreedheid tegenover mensen en dieren.

Wil je het boek lezen?Athene in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anton van Hooff. Lezen Athene Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN