De duiker

De duiker - Hakan ÖGe | Fthsonline.com

...ening vanaf de oppervlakte, waarbij de lucht via een slang (de zgn umbilical) naar de duiker toegevoerd ... De Duiker Profielen | Facebook ... . De Surface Supplied Equipment, de SSE duiker. De Eerste Openluchtschool voor het Gezonde Kind, meestal kortweg Openluchtschool genoemd, is een schoolgebouw uit 1930, ontworpen door de Nederlandse architect Jan Duiker.Het complex bestaat uit een schoolgebouw op een binnenterrein, en een poortgebouw aan de Cliostraat in Amsterdam-Zuid.Het wordt gerekend tot de stroming van het nieuwe bouwen en is een rijksmonument. De Duiker bevindt zi ... Welkom - De Duiker ... .Het wordt gerekend tot de stroming van het nieuwe bouwen en is een rijksmonument. De Duiker bevindt zich op het terrein van Swetterhage. In het gebouw is een gymzaal, zwembad, fitness ruimte, fysio en ergotherapie. Zwembad. Het zwembad is 15 meter lang en 8 meter breed. De bodem van het zwembad heeft een verstelbare vloer die tot 1,40 meter diep kan. Bekijk de profielen van mensen met de naam De Duiker. Word lid van Facebook om in contact te komen met De Duiker en anderen die je mogelijk kent.... Door de vloeistof in de longen kan de druk in de longen van de duiker zich aanpassen aan de omringende waterdruk zonder gebruik te hoeven maken van onder hoge druk staand gas. Bij vloeibare beademing treedt er geen verzadiging van het lichaamsweefsel op met hoge druk stikstof of helium, dat gebruikt wordt bij het gebruik van gas en dus is geen decompressie nodig....

INFORMATIE

AUTEUR
Hakan ÖGe
DIMENSIE
5,65 MB
BESTANDSNAAM
De duiker.pdf

OMSCHRIJVING

Håkan Östlund De Duiker Literaire thriller Op het Zweedse eiland Gotland heerst een hittegolf. De vochtige warmte duurt tot eind september. Maar het is niet de extreme warmte die Jenny Lundgren ¿s nachts uit haar slaap houdt. Ze wordt geplaagd door duistere jeugdherinneringen. De angstaanjagende beelden die voortdurend in haar dromen terugkeren, dwingen haar uiteindelijk tot een dramatisch besluit: bij de politie doet ze aangifte van moord ¿ gepleegd door haar vader, zeventien jaar geleden. Een week later doen twee jongetjes tijdens het snorkelen aan de noordkust van Gotland een macabere ontdekking. In een met water gevulde kalkgroeve drijft enkele meters onder de oppervlakte het levenloze lichaam van een duiker. Terug in de tijd Deze twee gebeurtenissen zijn het begin van een reis terug in de tijd. Een reis die herinneringen tot leven wekt die nog veel huiveringwekkender zijn dan de beelden die Jenny uit haar slaap houden.En zelfs daarmee is dit grimmige verhaal niet ten einde. Dat nadert pas zijn hoogtepunt drie maanden later, als de eerste winterse sneeuwstorm over de Oostzee jaagt. De Zweedse schrijver Håkan Östlundh (1962) is auteur van diverse romans, jeugdromans en kinderboeken. Ook schrijft hij scenario¿s voor televisie en theater. De duiker is een literaire thriller uit zijn reeks over Fredrik Broman, inspecteur van politie in Visby op het Zweedse eiland Gotland. Twee andere delen uit dezelfde reeks verschijnen binnenkort, eveneens bij uitgeverij de Rode Kamer: Stank (september 2007) en Terreur (2008).

Wil je het boek lezen?De duiker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hakan ÖGe. Lezen De duiker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN