Diversiteit in vaderschap

Diversiteit in vaderschap - none | Fthsonline.com

... Diversiteit in vaderschap. Diversiteit in vaderschap bij ouderschapsboeken-kopen ... Diversiteit in vaderschap: Chinese, Creools-Surinaamse en ... ... .nl. De online specialist met boeken voor ouders. 'Vaderschap, rol van vaders in opvoeding van kinderen en diversiteit in vaderschap' Louis Tavecchio1 & Henny Bos2 URN:NBN:NL:UI:10-1-100837 Tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw waren vaders vaak afwezig in beschouwingen over opvoeding en ouderschap. Illu-stratief is een meer dan 1000 bladzijden tellend en veelgebruikt 2 Vaderschap in de literatuur 23 Trees Pels, Marjolijn Distelbrink Inleiding 23 2.1 Invloed van vaders op de ontwikkeling van kinderen 24 2.2 De rol van vaders: ' ... Diversiteit in vaderschap - vanstockum.nl ... .1 Invloed van vaders op de ontwikkeling van kinderen 24 2.2 De rol van vaders: 'Nederland is een moederland' 27 2.3 Etnische diversiteit in vaderschap 28 2.4 Versterking van vaderschap 32 3 Amsterdamse vaders aan het woord 35 Léon van Lier, Veerle Knippels Reeks thema-artikelen over vaderschap, de rol van vaders in opvoeding van kinderen en diversiteit in vaderschap. Inleiding op het themanummer 'Va... Diversiteit in vaderschap. Chinese, Creools-Surinaamse en Marokkaanse vaders in Nederland [Review of: M. Distelbrink, P. Pels Geense (2006) Diversiteit in vaderschap. Chinese, Creools-Surinaamse en Marokkaanse vaders in Nederland] Published in: Pedagogiek, 26(1), 121 - 123. ISSN 1567-7109. Author: de Ruyter, D.J. Publisher: Research and Theory ... Vaderschap 2.0 Opvoedingsondersteuning voor vaders van nu E-QUALITY KENNISCENTRUM VOOR EMANCIPATIE, GEZIN EN DIVERSITEIT Vaders willen na de geboorte van hun kind meer betrokken zijn bij de zorg, maar nemen daarvoor nog weinig ouderschapsverlof op en passen hun werkschema minder vaak aan. Dit komt onder meer door gebrek aan steun en aanmoediging op hun werk. Om dit te veranderen is een cultuuromslag nodig. Dat blijkt uit het rapport 'The […] Inleiding op het Themanummer 'Vader...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,61 MB
BESTANDSNAAM
Diversiteit in vaderschap.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek laat zien hoe Chinese, Creools-Surinaamse en Marokkaanse vaders denken over vaderschap en wat zij daar in de praktijk aan doen.Voor Marokkaanse vaders blijkt de rol van hoofdkostwinner het meest vanzelf sprekend. Zij dragen minder bij aan gezinstaken dan Chinese en Creoolse (inwonende) vaders. Als opvoeders staan de Creoolse vaders het dichtst bij hun kinderen - als zij betrokken zijn. De betrokken heid van Chinese en Marokkaanse vaders uit zich meer in hun optreden als moreel leidsman van het gezin. Binnen de drie etnische groepen is de diversiteit in vaderschapsrollen echter vaak even groot als tussen de groepen. De hoger opgeleiden en de vaders van de jongere generatie stellen zich doorgaans actiever en opener op.Met Nederlandse vaders hebben de allochtone vaders gemeen dat zij graag meer tijd en aandacht aan hun kinderen besteden dan zij nu doen. Wat hen belemmert loopt daarbij uiteen; de Chinezen speelt vooral de hoge werkdruk parten, bij de Creolen en Marokkanen is het de cultuur van mannelijkheid en de neiging van hun vrouwen om de regie te behouden. Niettemin raken ook allochtone vaders nauwer betrokken bij de opvoeding van de kinderen en hun behoefte aan ondersteuning neemt daarbij toe.

Wil je het boek lezen?Diversiteit in vaderschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Diversiteit in vaderschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN