De schepping voltrekt zich

De schepping voltrekt zich - Fritz Künkel | Fthsonline.com

...wikkelen tot een echt individu. De beste gids voor deze reis is volgens dieptepsycholoog Fritz Kunkel het evangelie van Mattheüs ... Paul LaViolette: "Er was geen Big Bang, de schepping ... ... . Zijn Creation Continues (1947), waarvan dit boek de vertaling is, beschrijft de weg van onze spirituele groei. De lezer van vandaag kan ... De vernieuwing van de schepping vindt plaats op een manier die de trekken vertoont van de geestelijke verandering die zich voltrekt in de wedergeboorte. Die weer teruggaat op de weg van Christus. Zoals Christus door de dood heen het leven aan het licht heeft gebracht, en zoals Go ... De schepping voltrekt zich | Reinders Oisterwijk B.V. ... . Die weer teruggaat op de weg van Christus. Zoals Christus door de dood heen het leven aan het licht heeft gebracht, en zoals Gods kinderen het leven vinden door eigen leven te verliezen, zo ook wordt door de krisis van het oordeel heen de ... Volgens de Koran is de schepping niet ooit in een ver verleden geschapen, maar de schepping voltrekt zich nog steeds. Ieder moment wordt de schepping opnieuw geschapen: 'God voorziet ruimschoots in het levensonderhoud voor wie Hij wil en ook met mate' (29:60). Ieder . De evolutie, de geleidelijke verandering van de ontwikkeling van de soorten op aarde: de planten, dieren en de mensen, voltrekt zich in zeer lange en langzaam verlopende tijdsperiodes. Volgens de wetenschappers die aanhanger zijn van de evolutietheorie is er bewijs dat de evolutie al 4,3 miljard jaar lang in het heelal en op aarde gaande is. Naarmate het verhaal zich verder voltrekt en de lezer ... Zo voelt ze zich de ... lijkt misschien ironie maar drukt misschien ook uit dat volmaaktheid nu eenmaal niet tot de schepping ... De vleugel van een vlieg is ook zo'n ongeëvenaarde schepping. Alleen de allersnelste camera's kunnen de vleugelbewegingen volgen. ... voor je ogen voltrekt zich elke keer weer een wonder. De schepping bestaat pas als men die schepping kan beschouwen. Die beschouwing moet een vorm krijgen en die vorm moeten we onthouden. ... In de negentiende eeuw voltrekt zich in de kunst een verandering. Mythologische onderwerpen blijven een rol spelen, maar er worden ook ander verhalen verbeeld. Ramp voltrekt zich in culturele wereld ma 13 apr 2020 | Bron: De Volkskrant e.a. | Auteur: Fred Barkhuis | Trefwoorden: Bezuiniging, 2020, Kunst, Culturele wereld, Ramp De culturele wereld verliest 969 miljoen euro aan omzet tot 1 juni, doordat muziekzalen, theaters en musea de deuren hebben moeten sluiten....

INFORMATIE

AUTEUR
Fritz Künkel
DIMENSIE
3,53 MB
BESTANDSNAAM
De schepping voltrekt zich.pdf

OMSCHRIJVING

De Schepping voltrekt zich dagelijks in elk van ons. De taak die ieder van ons te vervullen heeft, is dat we onszelf moeten ontwikkelen tot een echt individu. De beste gids voor deze reis is volgens dieptepsycholoog Fritz Kunkel het evangelie van Mattheüs. Zijn Creation Continues (1947), waarvan dit boek de vertaling is, beschrijft de weg van onze spirituele groei. De lezer van vandaag kan haar of zijn eigen reis spiegelen aan die van de personages in het Mattheüs-evangelie. Nu eens voelen we ons verwant aan de apostelen, die zich moesten ontworstelen aan hun familie en hun tribale achtergrond om Jezus te kunnen volgen. Dan weer staan we dichtbij Thomas die twijfelt, Judas die verraad pleegt of Petrus die probeert op water te lopen en hopeloos faalt. Of we vereenzelvigen ons juist met Herodes of de farizeeërs, die proberen het Licht dat in hun innerlijk oprijst te vernietigen.Door het lezen van Kunkels dynamische interpretatie van het eerste evangelie, ontdekken we dat de uiterlijke reis niet het hele verhaal is. Veel van de strijd wordt in onszelf uitgevochten. Stap voor stap komen we erachter dat het niet genoeg is om Jezus te volgen. We worden uitgenodigd om door onze levenscrises heen te gaan en onze eigen verantwoordelijkheid te nemen. Alleen langs die weg kunnen we een hoger bewustzijnsniveau bereiken en deelhebben aan de spirituele Wij-ervaring.Het is al met al een reis vol valkuilen en mislukkingen, de schade en schande die we nodig hebben om wijs te worden. Geleidelijk aan ontwaakt het besef dat we hier zijn als co-creators. Als we bereid zijn te helpen de Schepping te voltrekken, wacht ons een leven vol spirituele rijkdom en voldoening en wordt ons een blik gegund op de Nieuwe Hemel en de Nieuwe Aarde.Fritz Kunkel, die dieptepsychologie studeerde bij Freud en Adler, werd later sterk beïnvloed door Jung. Hij ontwikkelde uiteindelijk zijn eigen Wij-psychologie, die de levenscrisis als kans zag voor spirituele groei. Kunkel schreef meer dan vijfentwintig boeken over dieptepsychologie, waarvan Creation Continues zijn meesterwerk genoemd kan worden. Hij overleed in 1956 in Los Angeles.

Wil je het boek lezen?De schepping voltrekt zich in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fritz Künkel. Lezen De schepping voltrekt zich Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN