De stad is nooit af

De stad is nooit af - M. Blauw | Fthsonline.com

...erde Gouden Eeuw beleeft. De stad is nooit af ... Een stad is gelukkig nooit helemaal af - Erasmus Magazine ... . De Amsterdamse Kunstraad heeft het probleem van de drukte in de stad bekeken met de blik van de kunsthistoricus, de kunstenaar en de stedenbouwkundige en adviseert de stad kennis en ideeën uit de culturele sector een voorname rol te geven in de planvorming. Een van de meest beroemde zinnen die ooit over de stad Berlijn is geschreven door de auteur Karl Schefflers en stamt al uit 1910 toen de Pruisen nog de dienst uitmaakten. "Berlijn is immer bezig te worden, en nooit ... De stad is nooit af - Boeken - Verloren ... . "Berlijn is immer bezig te worden, en nooit te zijn." #Berlijn #Cultuur #Geschiedenis Het programma van deze avond is opgedeeld aan de hand van de documentaire 'Het is nooit af'. Deze documentaire beschrijft de organische ontwikkeling die begint bij de herontwikkeling van de Prodent fabriek in Amersfoort maar eindigt bij de gehele gebiedsontwikkeling van 'De nieuwe stad'. 'Een stad is natuurlijk nooit af, maar zeker hier in Den Haag zijn nog zoveel open eindjes. Je kunt van Den Haag iets bijzonders maken. Vooral omdat het geen historische stad is zoals Leiden of Delft met een grote markt en concentrische opbouw. In da...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Blauw
DIMENSIE
4,44 MB
BESTANDSNAAM
De stad is nooit af.pdf

OMSCHRIJVING

De stad is nooit af 1e druk is een boek van M. Blauw uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065508980 Vijftig jaar geleden trokken de eerste bewoners van de Amsterdamse tuinstad Slotervaart in hun huizen. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt De stad is nooit af. Historica Maili Blauw beschrijft daarin de ruimtelijke ontwikkeling van het tegenwoordige stadsdeel Slotervaart. De nadruk ligt op de oude uitbreidingsgebieden Slotervaart, Overtoomse Veld en Westlandgracht. De plannen hiervoor werden in de jaren vijftig ontwikkeld en uitgevoerd, als uitwerking van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam uit de jaren dertig. Toen de wijken waren gerealiseerd was het gebied nog niet 'af'. In de jaren tachtig en negentig volgden woningbouwplannen in het kader van het verdichtingsbeleid van Amsterdam. In de jaren negentig werd bovendien een proces van stedelijke vernieuwing in gang gezet, dat onder andere zal leiden tot meer woningbouw in Amsterdam-West. De achtergrond van al deze ontwikkelingen vormt de grote kwantitatieve en kwalitatieve woningbehoefte van Amsterdam.

Wil je het boek lezen?De stad is nooit af in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Blauw. Lezen De stad is nooit af Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN