De zon, de maan en de rivier

De zon, de maan en de rivier - Nieske Poortstra | Fthsonline.com

...er niet op rond kunnen lopen. Zelfs mét ... De 557 beste afbeeldingen van ZON & MAAN in 2020 | Zon ... ... ... De maan en de zon staan niet precies op een lijn. Zonsverduisteringen komen maar eens of tweemaal ergens op aarde voor. De kans om in Nederland of België een totale zonsverduistering te zien is klein. De laatste totale zonsverduistering welke zichtbaar was in Nederland was op 3 mei 1715. Zon, maan en sterren behoren evengoed tot de wereld waarin wij leven als zeeën en bergen, rivieren en bossen. Wanneer we ons over de aarde verplaatse ... De zon, de maan en de rivier : over liefde, leven en dood ... ... . Wanneer we ons over de aarde verplaatsen, verandert niet alleen het landschap onder onze voeten, maar ook de sterrenhemel boven ons hoofd. Het is daarom begrijpelijk dat we de namen van de sterren willen leren kennen, zoals we die kennen van rivieren en landen; en ook dat we ons ... 3. Beweging van de zon, aarde en maan. Er zijn vier bewegingen van de aarde, de beweging van de aarde om haar as (23,93 uur), de maan die om de aarde draait (29,5 dagen) en de aarde die om de zon draait (365,256 dagen) de maan die draait om haar as, maar dezelfde kant is altijd naar de aarde gericht. De zon en de maan maken het lied, je hormonen neuriën mee op de melodie. Lees meer. ... waarom de maan zoveel invloed op ons... Als de maan aan de zeeën en rivieren trekt, trekt zij dan ook aan ons? Lees meer. Ongeduldig en vurig? Dat komt door de afnemende... Het is tijd om knopen door te hakken en negatieve invloeden in je leven los te laten. Een verzameling spreekwoorden, gezegdes en citaten over de maan. Bijvoorbeeld: "Je hebt de zon, je hebt de maan, je hebt de lucht die je ademt, en je hebt The Rolling Stones." (Keith Richards) Een maan is een hemellichaam dat een baan om een planeet beschrijft. Een maan is kleiner dan een planeet. Daardoor heeft het ook minder massa. Dat heeft weer tot gevolg dat de aantrekkingskracht van een maan veel minder is dan die van een planeet. Door de grotere aantrekkingskracht van de planeet wordt de maan gedwongen een baan om de planeet te beschrijven....

INFORMATIE

AUTEUR
Nieske Poortstra
DIMENSIE
10,53 MB
BESTANDSNAAM
De zon, de maan en de rivier.pdf

OMSCHRIJVING

Het valt Nynke op dat haar man Berend de laatste tijd steeds snel vermoeid is. Zo kent ze hem niet en ze maakt zich zorgen. Niet zonder reden, want Berend wordt na een bezoek aan de huisarts meteen doorverwezen naar het ziekenhuis. En daar krijgt hij het slechte nieuws.Elkaar aankijken, alsof de wereld op het punt staat te vergaan en je elkaar nog even iets kunt zeggen, of juist niets weet te zeggen, omdat het te veel is, te erg, te verward, we te bang zijn. Ja, dat zeker: te bang. Geen woorden. Alsjeblieft geen woorden. Het is alleen maar goed om elkaar aan te kijken, alsof we elkaar voor de eerste keer zien. De zo met elkaar vertrouwde lichamen te laten spreken, elkaar aan te raken, vast te houden waar je maar kunt. In dit boek vertelt Nieske Poortstra (Nynke) over de achtbaan waarin hun leven vanaf dat moment terechtkomt. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Soms op het randje van de dood, dan weer periodes van herstel en intens genieten. De verbondenheid is groter dan ooit. Gevoelens van angst, verdriet, verwarring, boosheid en blijdschap wisselen elkaar af. Uiteindelijk komt het onvermijdelijke. Met haar verhaal geeft ze een bijzonder, heel open, kijkje in haar gevoelswereld. Daarmee brengt ze haar verhaal heel dichtbij. Inspirerend is de kracht, moed en levenskunst waarmee het verhaal is geschreven.

Wil je het boek lezen?De zon, de maan en de rivier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nieske Poortstra. Lezen De zon, de maan en de rivier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN