Privé-domein 217 - Liefde en ballingschap

Privé-domein 217 - Liefde en ballingschap - Willem Bilderdijk | Fthsonline.com

...ijn luidruchtig beleden hypochondrie en zijn verdediging van de spontaniteit en genialiteit van het kunstenaarschap laat hij zich kennen als ... Liefde en ballingschap - Willem Bilderdijk - (ISBN ... ... ... Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Willem Bilderdijk. De meest gevonden boeken zijn Geschiedenis Des Vaderlands, De Ziekte Der Geleerden, Privé-domein 217 - Liefde En Ballingschap, Nieuwe Uitspruitsels en Ridder Sox Of De Trouwlustige Totebel Gevolg Door Koekeloer Of De Verschalkte Vleier, Twee Luchtige Luimen Van Geoffrey Chaucer Opgediept Uit De Prullenkraam ... Buy Liefde en ballingschap: Brieven 1795-1797 (Privé-domein) 01 by Willem Bilderdijk (ISBN: 9789029502948) from Amazon's Book Store. Eve ... Privé-domein; Complete collectie, deel 1 t/m 309 - - Catawiki ... ... Buy Liefde en ballingschap: Brieven 1795-1797 (Privé-domein) 01 by Willem Bilderdijk (ISBN: 9789029502948) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, BILDERDIJK, Willem - LIEFDE EN BALLINGSCHAP. Brieven 1795-1797. Hertaald en toegelicht door Marita Mathijssen. Het is liefde op het eerste gezicht met de fabuleuze, verfijnde figuren van Jane Davenport en je zult versteld staan hoe gemakkelijk het is om het zelf te doen. Als je het moeilijk vindt om mensfiguren met goede verhoudingen te tekenen, is deze techniek - die Davenport ontwikkelde toen ze werkte als mode-illustrator - echt iets voor jou....

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Bilderdijk
DIMENSIE
7,61 MB
BESTANDSNAAM
Privé-domein 217 - Liefde en ballingschap.pdf

OMSCHRIJVING

Leven en werk van de dichter, geleerde en advocaat Willem Bilderdijk (1756-1831) vallen in twee woorden te karakteriseren: onstuimig en mateloos. Zowel in zijn overgave aan literatuur en liefde als in zijn bezwaren tegen de middelmatigheid van zijn tijd, zijn luidruchtig beleden hypochondrie en zijn verdediging van de spontaniteit en genialiteit van het kunstenaarschap laat hij zich kennen als een romanticus pur sang.Ook in politieke zin wenste Bilderdijk stelling te nemen. Hij betoonde zich in 1795 tijdens de strijd tussen de patriotten en de prinsgezinden een tegenstander van de eersten, werd na het uitroepen van de Bataafse republiek in 1795 verbannen en begon - met achterlating van vrouw en kinderen - aan een zwerftocht die hem via Groningen en Hamburg naar Londen voerde.Liefde en ballingschap, Marita Mathijsens keuze uit de correspondentie van Bilderdijk in de roerigste periode van zijn leven, bevat brieven die de dichter tussen 1795 en 1797 richtte aan de drie belangrijkste vrouwen in zijn leven: zijn echtgenote, zijn schoonzus en zijn twintig jaar jongere Engelse geliefde. In de hartstochtelijk geschreven brieven is een radeloos man aan het woord, die verslag doet van de ontberingen, ontmoetingen en observaties tijdens zijn omzwervingen, die de thuisgeblevenen zijn zakelijke beslommeringen delegeert en die - eenmaal in Londen - wanhopig verliefd wordt op de jonge Engelse aan wie hij tomeloos gepassioneerd al zijn gevoelens uit.Liefde en ballingschap is als hertaling van een achttiende-eeuwse tekst een primeur in de Nederlandse letteren.Marita Mathijsen studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, waaraan ze tegenwoordig als hoofddocent is verbonden., Ze promoveerde in 1987 op De brieven van De Schoolmeester en is een autoriteit op het gebied van de negentiende-eeuwse Nederlandse letteren. Ze publiceerde onder meer gefingeerde gesprekken met schrijvers van die eeuw in De geest van de dichter en het als standaardwerk geldende Naar de letter. Handboek editiewetenschap.

Wil je het boek lezen?Privé-domein 217 - Liefde en ballingschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Bilderdijk. Lezen Privé-domein 217 - Liefde en ballingschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN