Zingeving als spel

Zingeving als spel - Andre Droogers | Fthsonline.com

...: proche (12) 2003 acryl/inkt op papier 30x46cm ... Zingeving als spel - André Droogers - 9789079578146 | Bruna.nl ... .) Zo belandden ze twaalf jaar geleden in mijn atelier en er volgde, naast een aankoop, een uitdagend en inspirerend gesprek. Dat ... Koop Zingeving als spel over religie, macht en speelse spiritualiteit van Droogers, a.f. met ISBN 9789079578146. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Zingeving als spel Over religie, macht en speelse spiritualiteit. Een gids voor vrije ... moskee, synagoge of t ... Zingeving als spel, André Droogers - Paperback ... ... . Een gids voor vrije ... moskee, synagoge of tempel, is een spelen met antwoorden op levensvragen. Dat spel wordt met ernst gespeeld, want het gaat om serieuze vragen over persoonlijk geluk en ... Een speelse vorm van spiritualiteit maakt zingeving weer vrij en ... Zingeving als spel is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Zingeving als spel PDF te downloaden op onze website huisdierenopvang-zonnebeke.be Er zijn ook andere boeken van de auteur Zingeving als spel Dit wordt ook wel 'zingeving' genoemd, bijvoorbeeld als het gaat om de diepste levensvragen van de mens. Macht: Als het vermogen om gedrag van anderen te beïnvloeden, al dan niet met bepaalde middelen zoals kennis en persoonlijkheid. Spel: Dit is het vermogen om tegelijk twee ordeningen van de werkelijkheid te hanteren. Zingeving als spel. Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen rotterdam. Voor 15. Zo goed als nieuw Verzenden. € 6,15 11 jun. '20 Topadvertentie. Www.boekwinkeltjes.be tweedehands boek, Droogers, Andre - Zingeving als spel. Over religie, macht en speelse spiritualiteit. Een gids voor zinzoekers. Bestel Zingeving als spel Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Zingeving als spel: over religie, macht en speelse spiritualiteit. Een gids voor vrije zinzoekers: Amazon.es: Andre Droogers, André Droogers: Libros en idiomas extranjeros Op zondagavond 4 februari aanstaande is in het Spiritueel Café Voorschoten de antropoloog prof. dr. André Droogers te gast. Spiritualiteit is een ernstig spel. Ieder mens speelt de hele dag met betekenisgeving, zonder zich daar altijd bewust van te zijn. Als het om spiritualiteit en levensbeschouwing gaat, zijn de vragen vaak ook zo ernstig dat het speelse karakter van ... Zingeving als spel: Over religie, macht en speelse spiritualiteit. Een... (2010) Pagina-navigatie: Main; Save publication. Save as MODS; Export to Mendeley; Save as EndNote; Export to RefWorks; Title: Zingeving als spel: Over religie, macht en speelse spiritualiteit. Een gids voor vrije zinzoekers:...

INFORMATIE

AUTEUR
Andre Droogers
DIMENSIE
12,2 MB
BESTANDSNAAM
Zingeving als spel.pdf

OMSCHRIJVING

Het nieuwe boek van de antropoloog André Droogers gaat over de macht die religie uitoefent op haar aanhangers en de spanningen en wantoestanden waartoe dat leidt. In de Nederlandse samenleving een hot topic (Islam, Rooms-katholieke kerk).Geloof, twijfel en ongeloof zijn van oorspong religieuze spelvormen. Religie, of die nu wordt beoefend in een kerk, moskee, synagoge of tempel, is een spelen met antwoorden op levensvragen. Dat spel wordt met ernst gespeeld, want het gaat om serieuze vragen over persoonlijk geluk en samenleven met anderen. Tegelijk vormt die ernst een valkuil, want binnen elke vorm van georganiseerde levensbeschouwing, ook de niet-godsdienstige, gaat macht al snel een rol spelen. En machthebbers hebben zo hun eigen belangen. Macht laat religie van karakter veranderen: het speelse element verdwijnt en één visie op mens en samenleving wordt overheersend. Dat leidt tot conflicten tussen mensen en tot spanningen tussen religies onderling. Een speelse vorm van spiritualiteit maakt zingeving weer vrij en open. Het maakt het mogelijk de eigen visie serieus te nemen zonder in absolute claims te vervallen. De afnemende sociale controle in onze moderne samenleving biedt een prachtkans om dit zingevingspel weer voluit te gaan spelen. Exclusief denken wordt weer inclusief, en dat brengt mensen bij elkaar zoals religie van oorsprong beoogt. Machtsprocessen hebben het spelelement stelselmatig verdrongen. Dit boek biedt een weg terug. Een helder geschreven gids voor zelfstudie en groepsgesprekken. Met doordenkvragen voor eigen verwerking.André Droogers is emeritus hoogleraar culturele antropologie, in het bijzonder religieuze en symbolische antropologie, van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Zingeving als spel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andre Droogers. Lezen Zingeving als spel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN