Goed afgestemd

Goed afgestemd - Hans Pars | Fthsonline.com

...t: Dit mechanisme was goed afgestemd op rundveehouders ... PDF De 10 tips voor Succesvol Communiceren ... . Ze zijn opnieuw goed op elkaar 'afgestemd'. Hoogte en diepte Stemmingen en emoties laten veel zien over de relatie tussen God en mens. God laat zien dat hij ons kent zoals wij zijn. De mens laat zien wat zijn relatie tot God is. Dutch Die zaken zijn niet goed op elkaar afgestemd, en dat is, helaas, het grote probleem bij dit programma. more_vert. open_in_new Link naar bron; warning Vraag om herzien ... Is je geweten goed afgestemd? — Watchtower ONLINE LIBRARY ... . open_in_new Link naar bron; warning Vraag om herziening; That particular circle cannot be squared, and unfortunately this is the situation we are in regarding this project. Is het goed afgestemd op Bijbelse principes, of moet het nog wat meer getraind worden? Als het aankomt op zaken als gezondheidszorg moet ieder van ons een persoonlijke beslissing nemen en de verantwoordelijkheid daarvoor dragen. ONTSPANNING DIE GOEDDOET. 11, 12. woordverbanden van 'afstemmen' grafisch weergegeven. in Charivarius' Een Ander Woord (1945): afstemmen: weigeren weigeren: afslaan, afwijzen, afstemmen ... Leg de lat niet te hoog voor ouders, adviseert prof. dr. Hedwig van Bakel. "Ouders hoeven niet alsmaar goed afgestemd te zijn op hun kinderen. Leer ouders in die eerste periode vooral veel tijd en oprechte aandacht aan hun baby te geven." Maar zelfs als dat niet lukt, is er nog geen man over boord. Goed hoorcentrum is de nieuwe naam van de 70 Aurilis hoorcentra verspreid over heel Vlaanderen. Haar- en hoorscherp advies: voor minder doen onze audiologen het niet. Ontdek onze hoorapparat...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Pars
DIMENSIE
6,3 MB
BESTANDSNAAM
Goed afgestemd.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland was het eerste land ter wereld met een radio-omroep. Op 6 november 1919 verzorgde Hans Idzerda vanuit zijn huiskamer de eerste radiouitzending van zijn eigen omroep. De pioniersfunctie van Idzerda werd halverwege de jaren twintig overgenomen door de nieuwbakken omroepverenigingen. In het tijdperk van de beeldreligie kan het geen kwaad om wat te zeggen over de grote rol die de radio heeft gespeeld bij de liberalisatie van de samenleving in de tweede helft van de vorige eeuw. Bij Nederland Zuilenland denken veel mensen dat de muren tussen de zuilen geluiddicht waren. De voormannen van de grote stromingen in Nederland, de gereformeerden, katholieken en socialisten dachten dat ook maar ze vergisten zich. Radio is een draadloze verbinding en daardoor moeilijk te controleren. In een verzuilde samenleving kun je controleren of de lidmaten tijdig naar de kerk gaan, de juiste krant lezen of de zegeltjes van de vakbond plakken, maar luisteren is moeilijk te vatten. Je kunt het ook stiekem doen, zoals de Nederlanders in de oorlog naar Radio Oranje. Of in de jaren vijftig ’s nachts onder de dekens luisteren naar de muziek van diskjockey Chris Howland voor de BFN of Radio Luxemburg. Zeker in de periode dat Nederland maar twee radiozenders had, Hilversum 1 en 2, was het een hele kunst om niet in aanraking te komen met ‘andersdenkenden’. De roomsen en de protestanten deelden een zender, zo ook de liberalen van de AVRO en de rooien van de VARA. Met een beetje pech begon een rechtgeaarde VVD’er zijn radiodag met het Morgenrood van de VARA. En de verzuiling was ook niet bestand tegen de steeds betere kwaliteit van de radioprogramma’s na de Tweede Wereldoorlog. Katholieken kwamen bij de AVRO over de radiovloer en socialisten in de dop luisterden naar Kleutertje Luister. En met de doorbraak van de popmuziek was er geen houden meer aan. Vanaf dat moment liep de verzuiling niet meer naar geloof of politiek, maar naar leeftijd: jong versus oud.En de televisie maakte het karwei af. Hierna hadden de zuilen geen muren meer maar alleen een dak. En onder dat dak kon de verbeelding aan het werk gaan. Want verbeelding is de kracht van radio. De luisteraar kan zijn eigen pad volgen, z’n fantasie gebruiken of luidkeels vloeken om de zoveelste fout in het radiojournaal. Waar televisie eenrichtingsverkeer is en niet zelden een doodlopende straat, kent radio een geheim. Het geheim van zender en ontvanger die elkaar nodig hebben om elk op eigen benen te kunnen staan.Dit boek probeert met behulp van de fotografie iets van dit geheim te verklaren.

Wil je het boek lezen?Goed afgestemd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Pars. Lezen Goed afgestemd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN