Verlegen om een goed woord

Verlegen om een goed woord - none | Fthsonline.com

...iets te veel dan van iets te weinig hebben); Bronnen De spreekwoorden en gezegden zijn afkomstig van Wikiquote, Wikipedia en onze gebruikers ... Indy (9) is verlegen: 'Dan kan ik niet meer goed denken ... ... . Voor iedereen die 'verlegen is om een goed woord', om De Kruijf zelf te citeren, en speciaal, ter lering en ter stimulering, voor predikanten en zij die het willen worden. Gerrit Gijsbert de Kruijf (1952-2013) studeerde theologie in Utrecht en werkte als hervormd predikant in Rijnsaterwoude en Rotterdam. Verlegen om een goed woord Onderweg met Gerrit de Kruijf Onder redactie van Maarten den Dulk, Gerben van Manen en Gea Smit. Uitgeverij Boe ... Verlegen om een goed woord: onderweg met Gerrit de Kruijf ... ... . Verlegen om een goed woord Onderweg met Gerrit de Kruijf Onder redactie van Maarten den Dulk, Gerben van Manen en Gea Smit. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer De titel van het boek is een zinsnede van De Kruijf zelf die in meerdere opzichten typerend voor hem is: 'Verlegen om een goed woord'. Naar een goed woord is hij voortdurend op zoek in bijbelse, theologische en literaire bronnen. Voor een goed woord moet je juist ook bij hem zelf zijn: als geen ander kan hij de dingen goed 'zeggen'. Verlegen om een goed woord book. Read reviews from world's largest community for readers. Gerrit de Kruijf (1952-2013) zat niet om woorden verlegen. Als ... In de documentaire ...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
12,23 MB
BESTANDSNAAM
Verlegen om een goed woord.pdf

OMSCHRIJVING

ISBN: 9789023927044Auteur: Maarten den DulkTitel: Verlegen om een goed woordOndertitel: Onderweg met Gerrit de KruijfFlaptekst:Gerrit de Kruijf (1952-2013) zat niet om woorden verlegen. Als hoogleraar christelijke ethiek gaf hij op een toegankelijke en aanstekelijke manier leiding aan de maatschappelijke discussie. Dat is aan alle kanten te merken in deze bundel bijdragen waarin collega’s en vrienden laten zien hoe ze met hem onderweg waren. Toch typeerde hijzelf zijn houding als ‘verlegen om een goed woord’. Het woord dat ter zake doet in de actualiteit is immers nooit zomaar voor handen; het moet nog gevonden worden. Er staat nog een toekomst uit waarover hij niet kan beschikken. Dat geeft het perspectief aan waarin hij samen met anderen zocht naar ‘adviezen’ in politiek, arbeid en samenleving – soms vriendelijk voorlopig, maar steeds bewust beslist.Voor deze bundel werden bijdragen geschreven door Maarten den Dulk, Marius van Leeuwen, Rick Benjamins, Bert de Leede, Jan Muis, Eginhard Meijering, Herman Noordegraaf, Bram van de Beek, Frits de Lange, Petruschka Schaafsma en Henk de Roest. Heleen Zorgdrager heeft bijgedragen door een verslag van een gesprek met leerlingen van Gerrit de Kruijf.
Het geheel staat onder redactie van Maarten den Dulk, Gerben van Manen en Gea Smit.

Wil je het boek lezen?Verlegen om een goed woord in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Verlegen om een goed woord Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN