Ommuurde stad

Ommuurde stad - Rob van Reijn | Fthsonline.com

...0 wijngaarden. Mdina Old City: Ommuurde stad - Bekijk 12 ... De Ommuurde Tuin ... .984 reizigersbeoordelingen, 13.822 onthullende foto's en goede aanbiedingen voor Mdina, Malta, op Tripadvisor. In de Middeleeuwen werd om alle steden ter verdediging een hoge muur gebouwd. In sommige stadjes staan die eeuwenoude muren nog altijd overeind. De leukste ommuurde stadjes - Reizen - Knack Weekend Het Centraal Museum organiseert van 20 juni tot en met 20 september de tentoonstelling 'De ommuurde stad'. In de Van der Monde-lezing 2020 schetste René de Kam ... 12 indrukwekkende ommuurde steden in de wereld | Reizen ... ... . In de Van der Monde-lezing 2020 schetste René de Kam alvast de geschiedenis van de Utrechtse stadsverdediging, die bestond van 1122 tot omstreeks 1830. Uitgesteld - Utrecht: de ommuurde stad een rondleiding langs de middeleeuwse stadsmuren. Uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Als voorloper op de tentoonstelling De ommuurde stad, die vanaf 20 juni in het Centraal Museum in Utrecht te zien zal zijn, is onder leiding van stadsgids Luuk Hijne een excursie gepland. Praagse burcht (Prazsky hrad): Ommuurde stad - Bekijk 36.132 reizigersbeoordelingen, 30.688 onthullende foto's en goede aanbiedingen voor Praag, Tsjechië, op Tripadvisor. Het programma De Ommuurde Stad vindt alleen plaats tijdens de gelijknamige tentoonstelling De Ommuurde Stad van 14 september t/m 17 januari 2021. Neem voor eventuele vragen contact op met: [email protected] Extra Informatie. Vanaf 1 september beperken we PO groepsbezoek tot 2 ochtenden in de week. In De ommuurde stad vertelt René de Kam de meeslepende geschiedenis van de Utrechtse stadsverdediging als voorbeeld van veel andere steden. Hij laat de betekenis van de ommuring zien in al haar facetten: de bouw, bezetting, belegeringen, aanpassingen, het verval en ten slotte de sloop in de negentiende eeuw....

INFORMATIE

AUTEUR
Rob van Reijn
DIMENSIE
11,80 MB
BESTANDSNAAM
Ommuurde stad.pdf

OMSCHRIJVING

Het is nu moeilijk voor te stellen, maar in 1663 was Amsterdam omsloten door een vijf meter hoge stadsmuur. De acht kilometer lange vestingwal telde 26 bolwerken en 8 stadspoorten langs de huidige Singelgracht. Hier en daar zijn in de stad nog sporen te vinden. De muur diende als verdedigingslinie en werd omgeven door een zestig meter brede gracht. Op de bolwerken stonden zware kanonnen en vanwege de ligging aan de rand van de stad waren de meeste ook voorzien van een molen. In de 19de eeuw verloren de muur en de bolwerken hun militaire functie en vanwege de stadsuitbreiding werden ze één voor één afgebroken. Daarmee verdwenen ook de molens. De bekende mimespeler en amateur-historicus Rob van Reijn raakte gefascineerd door de verdwenen vestingwal en spande zich ervoor in dat er plaquettes werden gelegd op de plekken van de voormalige bolwerken. Hij legde samen met Maarten Hell de geschiedenis ervan vast in de vorm van een wandeling op de grens van de oude en de nieuwe stad. Rob van Reijn was mimespeler en oprichter van het Rob van Reijn Theater. In 2000 publiceerde hij Voetlicht en vetpotten. Roman over Jan van Well in en om de schouwburg. Maarten Hell publiceert over de geschiedenis van Amsterdam, en schreef onder andere (samen met Emma Los) het succesvolle Amsterdam voor vijf duiten per dag.

Wil je het boek lezen?Ommuurde stad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob van Reijn. Lezen Ommuurde stad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN