De vloek van de Nijl

De vloek van de Nijl - Koert Lindijer | Fthsonline.com

...matische verleden van racisme en kolonialisme ... PDF De vloek van de Nijl - BoekDB ... . De vloek van de Nijl. Na een halve eeuw oorlog tussen het gearabiseerde noorden en het zwart Afrikaanse zuiden, leek de onafhankelijkheid van Zuid-Sudan in 2011 een streep te zetten onder het traumatische verleden van racisme en kolonialisme, maar oorlog is een gewoonte geworden langs de Nijl van Khartoem en Darfur in Noord-Sudan tot Malakal, Bor en Juba in Zuid-Sudan. Koop nu De vloek van de Nijl van Koert Lind ... De vloek van de Nijl [e-Book] - Koert Lindijer - (ISBN ... ... . Koop nu De vloek van de Nijl van Koert Lindijer bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! Bron van de Nijl. De bron van de Nijl is lange tijd onbekend gebleven. In de 19e eeuw werd voor het eerst het Victoriameer, dat op het verloop van de rivier ligt, ge√Įdentificeerd als bron van de Nijl, door John Hanning Speke.Maar uit verder onderzoek is gebleken dat het kleinere Tanameer aan het eind van het regenseizoen verantwoordelijk is voor meer dan 72% van het water dat door de Nijl ... Koert Lindijer (Rotterdam, 23 mei 1953) is een Nederlands journalist.Sinds 1983 is hij Afrika-correspondent voor NOS Nieuws en NRC Handelsblad.. Lindijer studeerde van 1976 tot 1979 aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Van 1979 tot 1983 was hij redacteur Afrika op het kantoor van NRC Handelsblad in Rotterdam. Van 1973 tot 1976 bereisde hij het continent om het beter te leren kennen. De vloek van de Nijl gestrand in de oorlog in Sudan. Koert Lindijer. Ebook . Na een halve eeuw oorlog tussen het gearabiseerde noorden en het zwarte Afrikaanse zuiden leek de onafhankelijkheid van Zuid-Sudan in 2011 een streep te zetten onder het traumatische verleden van racisme en kolonialisme. ... Koert Lindijer, Ton Markus De vloek van de Nijl. gestrand in de oorlog van Sudan. Gedrukt boek . Journalistieke reportage over de recente geschiedenis van Zuid-Sudan. Genre Non-Fictie Onderwerpen reisverhalen, Soedan, Geschiedenis, Burgeroorlogen, Sudan, Reisverhalen, 1945-, Aardrijkskunde, Reisbeschrijving De vloek van de Nijl . gestrand in de oorlog in Sudan. Koert Lindijer Atlas ... Maar oorlog is een gewoonte geworden langs de Nijl - van Khartoum en Darfur in Noord-Sudan ... vanaf het allereerste begin gevolgd en beschrijft een pijn die teruggaat tot de slavenhandel aan het begin van de negentiende eeuw en het racisme van bruin tegen zwart ......

INFORMATIE

AUTEUR
Koert Lindijer
DIMENSIE
4,75 MB
BESTANDSNAAM
De vloek van de Nijl.pdf

OMSCHRIJVING

Na een halve eeuw oorlog tussen het gearabiseerde noorden en het zwart Afrikaanse zuiden, leek de onafhankelijkheid van Zuid-Sudan in 2011 een streep te zetten onder het traumatische verleden van racisme en kolonialisme, maar oorlog is een gewoonte geworden langs de Nijl van Khartoem en Darfur in Noord-Sudan tot Malakal, Bor en Juba in Zuid-Sudan. Koert Lindijer heeft de bevrijdingsoorlog vanaf het allereerste begin gevolgd en beschrijft een dieperliggende pijn die teruggaat tot de slavenhandel aan het begin van de negentiende eeuw en het racisme van bruin tegen zwart.

Wil je het boek lezen?De vloek van de Nijl in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koert Lindijer. Lezen De vloek van de Nijl Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN