Methoden en technieken van onderzoek in de criminologie

Methoden en technieken van onderzoek in de criminologie - C.C.J.H. Bijleveld | Fthsonline.com

...ing, onderzoeksopzetten, bevragingsmethoden, betrouwbaarheid en validiteit en data-analyse ... Kwalitatieve methoden en technieken in de criminologie ... ... . Methoden en Technieken van Onderzoek in de Criminologie is geschreven ten behoeve van het onderwijs aan bachelorstudenten Criminologie. Enerzijds worden algemene methodologische kwesties behandeld, zoals steekproeftrekking, onderzoeksopzetten, bevragingsmethoden, betrouwbaarheid en validiteit en data-analyse. Dit Handboek kwalitatieve methoden en technieken in de criminologie, samengesteld met bi ... Kwalitatieve methoden en technieken in de criminologie ... ... . Dit Handboek kwalitatieve methoden en technieken in de criminologie, samengesteld met bijdragen van gereputeerde auteurs, komt tegemoet aan de behoefte aan meer Nederlandstalige methodologische literatuur inzake de theoretische achtergronden van kwalitatief onderzoek, het kwalitatieve onderzoeksdesign, de kwaliteitsvereisten, de (ethisch verantwoorde) toepassing van verschillende kwalitatieve ... 'Methoden en Technieken van Onderzoek in de Criminologie' is geschreven ten behoeve van het onderwijs aan bachelorstudenten Criminologie. Enerzijds worden algemene methodologische kwesties behandeld, zoals st...

INFORMATIE

AUTEUR
C.C.J.H. Bijleveld
DIMENSIE
10,67 MB
BESTANDSNAAM
Methoden en technieken van onderzoek in de criminologie.pdf

OMSCHRIJVING

Methoden en Technieken van Onderzoek in de Criminologie is geschreven ten behoeve van het onderwijs aan bachelorstudenten Criminologie. Enerzijds worden algemene methodologische kwesties behandeld, zoals steekproeftrekking, onderzoeksopzetten, bevragingsmethoden, betrouwbaarheid en validiteit en data-analyse. Anderzijds worden methoden en technieken behandeld die speciaal voor criminologisch onderzoek van belang zijn, zoals het trekken van steekproeven uit een verborgen populatie, randomized response technieken en methoden voor de analyse van recidivegegevens. Ook wordt het gebruik voor criminologisch onderzoek behandeld van bestaande gegevensbronnen, zoals registraties bij politie en justitie. De uitgave geeft een leesbaar overzicht van het bonte palet aan onderzoeksmethoden dat de criminoloog ter beschikking staat. Het boek laat in vele voorbeelden zien hoe criminologische onderzoeksmethoden ingezet kunnen worden bij de beantwoording van vragen over maatschappelijk relevante kwesties als misdaad en straffen. 'Alles wordt helder toegelicht in een taal die zuinig omgaat met jargon, zonder de essentiële technische termen uit de weg te gaan.' 'een uitstekende en didactisch bijzonder sterke inleiding' (Tijdschrift voor Criminologie) Deze vijfde druk is geactualiseerd en uitgebreid. Catrien Bijleveld is hoogleraar Methoden en Technieken van Criminologisch Onderzoek Vijfde druk aan de Vrije Universiteit Amsterdam en senior onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving.

Wil je het boek lezen?Methoden en technieken van onderzoek in de criminologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.C.J.H. Bijleveld. Lezen Methoden en technieken van onderzoek in de criminologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN