Verlangen naar tastbaar verleden

Verlangen naar tastbaar verleden - Maria Grever | Fthsonline.com

...besef. Book · November 2014 ... Deze vragen staan centraal in Verlangen naar tastbaar verleden, een boek over erfgoedonderwijs en de ontwikkeling van historisch besef ... Verlangen naar tastbaar verleden van Maria GreverCarla van ... ... . Naast een theoretische uiteenzetting over multiperspectiviteit, historische afstand en historisch redeneren analyseren de auteurs enkele onderwijsprojecten over het Nederlandse slavernijverleden en de Tweede Wereldoorlog / Holocaust. Abstract Maria Grever, Carla van Boxtel, Verlangen naar tastbaar verleden. Erfgoed, onderwijs en historisch besef (Hilversum: Verloren, 2014, 151 pp., isbn 978 90 87 ... bol.com | Verlangen naar tastbaar verleden | 9789087044626 ... ... . Abstract Maria Grever, Carla van Boxtel, Verlangen naar tastbaar verleden. Erfgoed, onderwijs en historisch besef (Hilversum: Verloren, 2014, 151 pp., isbn 978 90 8704 462 6). 'App het verleden naar het heden! Kom en beleef hoe het vroeger was!', dat zijn de huidige slogans van erfgoedinstellingen. Ze gebruiken erfgoed om het verleden voor bezoekers tastbaar en inzichtelijk te maken, zoals monumenten, authentieke voorwerpen, reconstructies van gebeurtenissen, verhalen, apps en interactieve websites. Het beleven staat daarbij voorop. Maar is er ook ruimte voor een ... Verlangen naar tastbaar verleden. erfgoed, onderwijs en historisch besef. Carla van Boxtel; Maria Grever. Prijs: € 19,00 (onder voorbehoud) Beschikbaarheid: ... Maria Grever en Carla van Boxtel (2014), Verlangen naar tastbaar verleden. Erfgoed, onderwijs en historisch besef (Hilversum: Verloren) € 19,00. Zie m.n. hoofdstuk 3. Diversiteit: analytisch onderscheid i.v.m. multiperspectiviteit Diversiteit wijst op 'gegeven' situatie van een divers samengestelde groep leerlingen of museumbezoekers. Verlangen naar tastbaar verleden 1e druk is een boek van Maria Grever uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087044626 'App het verleden naar het heden! Kom en beleef hoe het vroeger was!', dat zijn de huidige slogans van erfgoedinstellingen. Deze vragen staan centraal in Verlangen naar tastbaar verleden, een boek over erfgoedonderwijs en de ontwikkeling van historisch besef. Naast een theoretische uiteenzetting over multiperspectiviteit, historische afstand en historisch redeneren analyseren de auteurs enkele onderwijsprojecten over het Nederlandse slavernijverleden en de Tweede Wereldoorlog / Holocaust. Verlangen naar tastbaar verleden. 'App het verleden naar het heden! Kom en beleef hoe het vroeger was!', dat zijn de huidige slogans van erfgoedinstellingen. Ze gebruiken erfgoed om het verleden voor bezoekers tastbaar en inzichtelijk te maken, zoals monumenten, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Maria Grever
DIMENSIE
12,35 MB
BESTANDSNAAM
Verlangen naar tastbaar verleden.pdf

OMSCHRIJVING

Verlangen naar tastbaar verleden 1e druk is een boek van Maria Grever uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087044626 'App het verleden naar het heden! Kom en beleef hoe het vroeger was!', dat zijn de huidige slogans van erfgoedinstellingen. Ze gebruiken erfgoed om het verleden voor bezoekers tastbaar en inzichtelijk te maken, zoals monumenten, authentieke voorwerpen, reconstructies van gebeurtenissen, verhalen, apps en interactieve websites. Het beleven staat daarbij voorop. Maar is er ook ruimte voor een dynamische benadering van erfgoed en voor kritische reflectie? Wat zijn de effecten van de nadruk op entertainment voor het leren over het verleden? Deze vragen staan centraal in Verlangen naar tastbaar verleden, een boek over erfgoedonderwijs en de ontwikkeling van historisch besef. Naast een theoretische uiteenzetting over multiperspectiviteit, historische afstand en historisch redeneren analyseren de auteurs enkele onderwijsprojecten over het Nederlandse slavernijverleden en de Tweede Wereldoorlog / Holocaust. Ze laten zien dat erfgoedonderwijs een rijke bron kan zijn om historisch besef te bevorderen als scholen en erfgoedinstellingen nauw met elkaar samenwerken.

Wil je het boek lezen?Verlangen naar tastbaar verleden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maria Grever. Lezen Verlangen naar tastbaar verleden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN