Wij dansen niet

Wij dansen niet - Ellen Heijmerikx | Fthsonline.com

...uut Blinde wereld, dat in 2010 de Academica Debutantenprijs won ... Raad Haaksbergen faliekant tegen diftar: 'Wij dansen niet ... ... . Het ontroerende is dat de lezer de omwenteling in het gezin volgt door de ogen van Janne, die voortdurend voor zichzelf begrijpelijk probeert te maken wat onbegrijpelijk is. Wij dansen niet. Indrukwekkende roman over de vernietigende uitwerking van het geloof op een jong meisje De wereld van Janne verandert drastisch als haar ouders zich aansluiten bij een gemeenschap die hun het ware geluk voorspiegelt, als ze maar volgens bepaalde regels leven. Van de ene op de andere dag verruilt haar moeder haar strakke ... Wij dansen niet van Ellen Heijmerikx | Boek en recensies ... ... . Van de ene op de andere dag verruilt haar moeder haar strakke rokken voor vormloze jurken en verlaten allerlei aardse ... Wij dansen niet vertelt op beklemmende wijze hoe een gewoon Hollands gezin volledig in de ban raakt van een geloofsgemeenschap. De roman laat de complexiteit van de geloofswereld van volwassenen voor een jong meisje zien, dat voor alles een goede dochter voor haar ouders wil zijn. De notificatie van Wij dansen niet, een roman over de werking van het geloof van de Noorse Broeders op een jong meisje van Ellen Heijmerikx als nieuwe aanwinst bij de bibliotheek deed jeugdherinneringen herleven. De vriendschap met vanuit de Christelijk Gereformeerde Kerk Deventer in 1962 naar de Noorse Broeders overgestapte dominee Van der Linden en z'n gezin, de gang van hun kinderen langs ... Wij dansen niet door Ellen Heijmerikx Boekrecensie door Judy Wagenaar Nog net niet naar de boekwinkel gerend om de opvolger van Blinde Wereld zo snel mogelijk in huis te hebben. Eenmaal het boek in huis, breng ik nauwelijks de discipline op om te wachten met lezen tot ik zeker weet dat er tijd genoeg is om het in één adem uit te lezen. September 2011 verschijnt haar nieuwe roman Wij dansen niet. Heijmerikx vertelt op beklemm...

INFORMATIE

AUTEUR
Ellen Heijmerikx
DIMENSIE
11,95 MB
BESTANDSNAAM
Wij dansen niet.pdf

OMSCHRIJVING

Indrukwekkende roman over de vernietigende uitwerking van het geloof op een jong meisjeDe wereld van Janne verandert drastisch als haar ouders zich aansluiten bij een gemeenschap die hun het ware geluk voorspiegelt, als ze maar volgens bepaalde regels leven. Van de ene op de andere dag verruilt haar moeder haar strakke rokken voor vormloze jurken en verlaten allerlei aardse zaken het huis, ook het speelgoed van de kinderen. Met haar rijke fantasie probeert Janne zich zo goed mogelijk te houden aan de strenge regels.Als er een zusje wordt geboren en Jannes broer IJze zich gaat verzetten tegen de nieuwe afspraken thuis, blijkt de scheidslijn tussen betovering en waanzin flinterdun. Bevangen door schuld neemt Janne een besluit om zichzelf en haar zusje te redden.Wij dansen niet vertelt op beklemmende wijze hoe een gewoon Hollands gezin volledig in de ban raakt van een geloofsgemeenschap. De roman laat de complexiteit van de geloofswereld van volwassenen voor een jong meisje zien, dat voor alles een goede dochter voor haar ouders wil zijn.

Wil je het boek lezen?Wij dansen niet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ellen Heijmerikx. Lezen Wij dansen niet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN