Uit de maat

Uit de maat - William M. Kelley | Fthsonline.com

...iam M. Kelley Uit de maat Recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud van de herontdekte Amerikaanse roman uit 1962 ... uit de maat - Engelse vertaling - bab.la Nederlands-Engels ... ... . Op 15 november 2018 is bij Uitgeverij Atlas Contact de roman van William M. Kelley - Uit de maat verschenen. Recensie: Uit de maat - William M. Kelley. Tucker Caliban neemt een besluit. Hij besteld kilo's zout, strooit het uit over zijn akkers, steekt zijn eigen huis in brand, en neemt zijn gezin mee naar het Noorden. Een Exodus volgt. De hele zwarte bevolking, niet alleen van zijn stad, maar de hele staat, volgt. Uit de maat is een roman waarop een ... De Maat | Nederlands verbond van naturisten Zon en Leven ... . Een Exodus volgt. De hele zwarte bevolking, niet alleen van zijn stad, maar de hele staat, volgt. Uit de maat is een roman waarop een groep masterstudenten literatuurwetenschap zou kunnen afstuderen. Het boek heeft veel gezichten: het is een grimmig sprookje, een sociale en zelfs activistische roman en niet te vergeten een ingenieuze vertelling door de vele tijd- en perspectiefwisselingen. Vertalingen in context van "uit ...

INFORMATIE

AUTEUR
William M. Kelley
DIMENSIE
8,75 MB
BESTANDSNAAM
Uit de maat.pdf

OMSCHRIJVING

William M. Kelleys "Uit de maat' is een van de scherpzinnigste allegorieën van de black struggle in Amerika. In het diepe Zuiden van Amerika, anno 1957, in een slaperig stadje in een fictieve staat die verdacht veel lijkt op Mississippi, neemt de zwarte deelpachter Tucker Caliban, nazaat van een legendarische slaaf, op een dag een opvallend besluit. Hij strooit zout over zijn akkers, steekt zijn huis in brand, en vertrekt met vrouw en kind richting het Noorden. Van de ene op de andere dag volgt de hele zwarte bevolking van het stadje, en vervolgens van de hele staat, in zijn voetsporen. De blanke bewoners blijven verbijsterd achter. Wat heeft Tucker Caliban, en met hem in zijn kielzog "hun' zwarten, tot deze uittocht bewogen? Het verhaal is verteld vanuit de wisselende perspectieven van de blanke achterblijvers – destijds een unicum voor een zwarte schrijver.

Wil je het boek lezen?Uit de maat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur William M. Kelley. Lezen Uit de maat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN