De Vrijmetselaars

De Vrijmetselaars - Tim Wallace-Murphy | Fthsonline.com

...j in de gewelven verborgen zou hebben.Tijdens de zondvloed werden de pilaren grotendeels verwoest ... Vrijmetselarij Alkmaar Loge De Noordstar ... . V rijmetselaarsloge "Loge de Morgenster" is in 1968 opgericht en maakt deel uit van "De Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden".. De vrijmetselarij gaat over persoonlijke groei en deze mannen (broeders genoemd binnen de vrijmetselarij) beogen een voortdurende ontwikkeling tot een bewuster mens-zijn om zo hun steentje bij te dragen en de wereld mooier achter te laten dan ... De Vrijmetselarij is een internationaal genootschap, dat is opgedeeld in zogeheten loges. Doe ... Vrijmetselarij - Geschiedenis van de broederschap | Historiek ... ... De Vrijmetselarij is een internationaal genootschap, dat is opgedeeld in zogeheten loges. Doel van de vrijmetselaars is het bereiken van een hoger spiritueel en ethisch niveau. Dat gebeurt door onderling overleg en geheime rituelen. De Vrijmetselarij is vrijzinnig van aard, dat wil zeggen dat ze iedere vorm van dogmatisme in principe verwerpt. De vrijmetselaars die elkaar vinden in een loge hebben diverse sociale en maatschappelijke achtergronden. Ook beroepsmatig is een veelvoud van categorieën vertegenwoordigd. Toch zijn academici, leerkrachten, filosofen en kunstenaars en beoefenaars van vrije beroepen oververtegenwoordigd. Het Cultureel Maçonniek Centrum beheert de museale collectie, de bibliotheek en de historische archieven van de Orde van Vrijmetselaren (inclusief die van de voormalige koloniën). Tot het archief behoren ook de historische ledengegevens, die gedigitaliseerd worden om onderzoek nog gemakkelijker te maken. Dit is een goudmijn voor genealogen....

INFORMATIE

AUTEUR
Tim Wallace-Murphy
DIMENSIE
6,21 MB
BESTANDSNAAM
De Vrijmetselaars.pdf

OMSCHRIJVING

De vrijmetselarij of maonnerie is enerzijds een levensfilosofie van broederschap, die de mens aan zichzelf laat werken, zodat deze hoe langer hoe meer kan gaan betekenen voor het geheel. Anderzijds is het de internationaal verbreide broederschap van vrijmetselaars of maons. Vrijmetselarij geeft uitleg aan de hand van prachtige illustraties.

Wil je het boek lezen?De Vrijmetselaars in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tim Wallace-Murphy. Lezen De Vrijmetselaars Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN