De Gouden Rots

De Gouden Rots - Willem de Bruin | Fthsonline.com

...e rots is een 7,3 meter hoge, gouden pagode gebouwd ... De Gouden Roos ... . Podcast: Willem de Bruin was te gast bij NPO Radio 1 om te praten over zijn nieuwe boek De gouden rots: Hoe op Sint-Eustatius wereldgeschiedenis werd geschreven, 22 april 2019. Recensie van De gouden rots op koninkrijksrelaties.nu: 'Journalist Willem de Bruin geeft Sint Eustatius de eer die het verdiend', 22 april 2019. De Gouden Rots. Hoe op Sint-Eustatius wereldgeschiedenis werd geschreven. Willem de Bruin 256 pagina's Uitgeverij Balans ... De Gouden Rots - Willem de Bruin - Historisch Nieuwsblad ... . Willem de Bruin 256 pagina's Uitgeverij Balans €21,99 . De belangrijkste inzichten uit de geschiedenis. Word lid van Historisch Nieuwsblad en ontvang iedere maand diepgravende artikelen, boekbesprekingen en interviews op de mat. De Rotskoepel (Arabisch: مسجد قبة الصخرة, Masjid Qubbat As-Sakhrah, Hebreeuws: כיפת הסלע, Kipat Hasela), soms de Rotskoepelmoskee genoemd, is een islamitische schrijn op de Tempelberg (Haram al-Sjarief) in Jeruzalem.Hij is tussen 688 en 692 gebouwd.. Het gebouw is geen moskee maar een gedenkplaats, ook al wordt soms de benaming Rotskoepelmoskee gebruikt. Het eiland dankte er de bijnaam de Golden Rock - de Gouden Rots - aan. De roerige vrijhaven speelde een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis. Toen in 1775 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog uitbrak, voorzagen de kooplieden op Sint-Eustatius de opstandige Amerikaanse kolonisten van wapens en leverden zo een belangrijke bijdrage aan hun uiteindelijke overwinning. Naar de Gouden Rots Tijdens deze bouwsteen reis in het voetspoor van de pelgrims en bezoek je een ...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem de Bruin
DIMENSIE
9,60 MB
BESTANDSNAAM
De Gouden Rots.pdf

OMSCHRIJVING

Sint-Eustatius is vermoedelijk het onbekendste eiland van de Nederlandse Antillen. Het is bijna niet voor te stellen dat het ooit de belangrijkste vrijhaven van het Caraïbisch gebied was, een kosmopolitisch trefpunt waar je alles kon kopen wat de wereld voortbracht. Het eiland dankte er de bijnaam de Golden Rock - de Gouden Rots - aan. De roerige vrijhaven speelde een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis. Toen in 1775 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog uitbrak, voorzagen de kooplieden op Sint-Eustatius de opstandige Amerikaanse kolonisten van wapens en leverden zo een belangrijke bijdrage aan hun uiteindelijke overwinning. En nadat Sint-Eustatius ook nog een saluut liet brengen aan een opstandig oorlogsschip, werd dat door de Amerikanen beschouwd als eerste erkenning van hun onafhankelijkheid. Het verloop van deze geschiedenis luidde zelfs het einde in van de Republiek der Verenigde Nederlanden. In dit boek vertelt Willem de Bruin het fascinerende verhaal van hoe een nietig eilandje een sleutelrol in de wereldgeschiedenis kreeg toebedeeld. Willem de Bruin (1951) is schrijver en was journalist bij de Volkskrant. Eerder publiceerde hij Je moet hier zijn geweest en De koningin van Paraguay (2017).

Wil je het boek lezen?De Gouden Rots in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem de Bruin. Lezen De Gouden Rots Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN