Het koningsboek

Het koningsboek - Arnaldur Indridason | Fthsonline.com

...eze tekst staat in het Koningsboek boven de lijst met namen van de Koningen en Keizers ... Het koningsboek van de Antieke Perzen | Pentagram ... . Het verhaal gaat over een professor en zijn student die op zoek zijn naar "Het Koningsboek". Tijdens deze zoektocht ontmoeten ze andere personen die ook in het bezit willen komen van het Koningsboek. Een naar het eind toe zeer spannend verhaal, dat zich afspeelt in Denemarken en Duitsland. Een echte aanrader. Konungsbók (2006); Het Koningsboek (2008) Trivia. Het is een opvallend gegeven, dat vanaf het eerste optreden van Marion Briem in Sche ... De boeken van Arnaldur Indridason op volgorde ... ... . Het is een opvallend gegeven, dat vanaf het eerste optreden van Marion Briem in Schemerspel, tot aan Marions overlijden in Winternacht, het geslacht van Marion onduidelijk blijft. Vrijwel nergens wordt ... Een jonge IJslandse student en een IJslandse professor gaan op zoek naar het Koningsboek, een deel van de Edda, waaraan het IJslandse volk zijn identiteit ontleent. Dit waardevolle manuscript is in de Tweede Wereldoorlog gestolen. Amsterdam, 4 april 2014 - De Boekdrukker levert voor het SBS6 programma 'Hart van Nederland' het Koningsboek dat op 27 april zal worden overhandigd aan Koning Willem-Alexander. Volgens de website van de commerciële televisiezender "zit Koning Willem-Alexander inmiddels alweer bijna een jaar op de troon en op 26 april vieren we met zijn allen voor het eerst Koningsdag. Het koningsboek waarvan elk Nederlands huishouden straks een gratis exemplaar mag afhalen in een boekhandel wordt in Duitsland gedrukt. Het koningsboek wordt in september uitgebracht ter ere van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander en zal op 5 september worden overhandigd aan de Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het koningsboek | ISBN 9789021435282 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Het koningsboek is een faction-thriller over de waarde van cultureel erfgoed. Toen de Deense regering in 1971 besloot de Codex Regius per boot terug te brengen naar IJsland, een voormalige Deense kolonie, stond het op de kade in Reykjavík zwart van de mensen. Een jonge IJslandse student en een IJslandse professor gaan op zoek naar het Koningsboe...

INFORMATIE

AUTEUR
Arnaldur Indridason
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Het koningsboek.pdf

OMSCHRIJVING

De jonge IJslander Valdemar reist in 1955 naar Denemarken, waar hij een aan lagerwal geraakte hoogleraar ontmoet, die een groot geheim met zich meedraagt. Tijdens de oorlogsjaren is hij een kostbaar manuscript uit het oog verloren: de Codex Regius, een onderdeel van de Edda, het manuscript uit 1271 waaraan het IJslandse volk zijn identiteit ontleent. Als de hoogleraar hem in vertrouwen neemt, maakt Valdemar zich op voor een reis door Europa. Zijn doel is het manuscript terug te vinden – en in leven te blijven. Want, zo blijkt, voor deze schat zijn mensen bereid over lijken te gaan.Het koningsboek is een faction-thriller over de waarde van cultureel erfgoed. Toen de Deense regering in 1971 besloot de Codex Regius per boot terug te brengen naar IJsland, een voormalige Deense kolonie, stond het op de kade in Reykjavík zwart van de mensen. Twaalf pagina's van het middeleeuwse manuscript ontbraken echter – en zijn nog steeds niet teruggevonden.

Wil je het boek lezen?Het koningsboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arnaldur Indridason. Lezen Het koningsboek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN