Ambitie en onvermogen

Ambitie en onvermogen - L.P. van Putten | Fthsonline.com

...trategieontwikkeling. Ambitie Ambitie ( Lat ... bol.com | Ideaal En Werkelijkheid | 9789067341554 | L.P ... ... . ambitĭo, -ōnis: "het dingen (naar een ambt)"), ook wel eerzucht genoemd, is het "streven om carrière te maken" en de daarmee vaak gepaard gaande "zucht, dorst naar eer of roem".In meer algemene zin is ambitie het streven naar een bepaald doel. Ambitie in positieve zin is het streven om een bepaalde taak of functie beter u... Altijd als eerste op de hoogte zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief Inschrijven Antonio van Diemen overleed op 19 april 1645 en werd begraven in de door hem zelf gestichte Hollandse of Kruiskerk in Batavia. Bronnen: - Encyclopaedie van Nederlandsch ... L.P. van Putten: Ambitie en Onvermogen ... . Bronnen: - Encyclopaedie van Nederlandsch-Indië, deel A-G. - Putten, L.P. van, 2002. - Ambitie en onvermogen : gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië 1610-1796 De in juni 2013 overleden Gandolfini speelt de gescheiden sloddervos Albert, die valt voor de alleenstaande moeder Eva (Louis-Dreyfus). De liefde bloeit langzaam op, maar al snel zijn daar de kleine ergernissen, vooral van Eva's kant, over zijn overgewicht, gebrek aan ambitie en onvermogen om te fluisteren in de bioscoop. Tot echt groots drama leidt dit helaas niet, daarvoor houdt regisseur ......

INFORMATIE

AUTEUR
L.P. van Putten
DIMENSIE
7,86 MB
BESTANDSNAAM
Ambitie en onvermogen.pdf

OMSCHRIJVING

Ambitie en onvermogen 1e druk is een boek van L.P. van Putten uitgegeven bij Gruting, van. ISBN 9789067340212 Gouverneurs-generaal in dienst van de VOC Ambitie en Onvermogen is een toegankelijk en compleet overzicht van de mannen die van 1610 tot 1945 als gouverneur-generaal aan het hoofd stonden van de Nederlandse bezittingen in de Oost. De namen van ondermeer Pieter Both, Jan Pietersz. Coen en Antonio van Diemen zullen velen bekend in de oren klinken, maar met de naam houdt onze kennis vaak op. Ruim honderd jaar geleden, in 1891, verscheen voor het laatst een overzicht van de gouverneurs-generaal van Nederlands-Indi . Daarna dreigden deze vaak markante figuren die zo n belangrijke rol hebben gespeeld in onze kononiale geschiedenis in de vergetelheid te raken. Vierhonderd jaar na de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) voorziet de historicus drs. L.P. van Putten in deze lacune. In Ambitie en Onvermogen (deel 1 van dit tweedelig werk) komen de gouverneurs-generaal aan bod die in de tijd van de VOC aan het bewind waren. Voor welke uitdagingen stonden zij? Hoe gingen de eerste pioneers om met hun omgeving? Hoe machtig waren zij? Welke invloed hadden hun echtgenotes, de first ladies? Wat was de invloed van de Staten-Generaal in de verre Nederlanden? Op deze vragen geeft de auteur een antwoord. Door een heldere, overzichtelijke vertellingen afgewisseld met bij zondere anekdotes leest het boek alsn verhaal.

Wil je het boek lezen?Ambitie en onvermogen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L.P. van Putten. Lezen Ambitie en onvermogen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN