Verbindende Waarden

Verbindende Waarden - Hélène van Oudheusden | Fthsonline.com

... Bestuur dé nieuwe kerncompetentie voor de overheid ... Geweldloze communicatie - Wikipedia ... . Verbindend leiderschap: verbinding, vertrouwen en vrijheid. Verbindend leiderschap: daar hebben we in deze tijd behoefte aan. ... Anders gezegd; het moet duidelijk zijn welke waarde een medewerker moet toevoegen aan de organisatie en welke waarden een medewerker zelf in het werk wil terug zien. Verbindende Communicatie - 1 - Erwin Tielemans Verbindende Communicatie Doelen Verbindende Communicatie heeft als doel: ... Het inzicht dat onze behoeften en waarden de oor ... Verbindend leiderschap: wat zijn de kenmerken? ... ... Het inzicht dat onze behoeften en waarden de oorzaak zijn van onze gevoelens maakt, een wezenlijk verschil bij Verbindende Communicatie. Iemand die verbindend is heeft een aantal kenmerken. Hij/zij: heeft oog voor zijn medemens en is gericht op de ander; is inlevend en invoelend (empathisch) is begripvol; is respectvol en weet de ander op waarde te schatten; heeft oog voor de kwaliteiten van de ander; is niet veroordelend; durft te delen (ook eigen gevoelens of ervaringen) De verbindende norm tussen standpunt en bewering is zoals je ziet niet direct uitgesproken maar wordt verondersteld. Hierop kan de persoon bevraagd worden. In ieder geval gaat het argument gezien het standpunt niet op zonder een dergelijke regel. Deze norm, de verbindende uitspraak hier, is impliciet gesteld. waarde, de verbindende waarde, de educatieve waarde, de belevingswaarde en natuurlijk ook de economische waarde. Vijf waarden waarmee musea een bijdrage leveren op tal van maatschappelijke terreinen. Als sector, maar vooral in samenwer-kingsverbanden met overheden, onderwijs, media en bedrijfsleven. Auteur: Helene van Oudheusd...

INFORMATIE

AUTEUR
Hélène van Oudheusden
DIMENSIE
5,77 MB
BESTANDSNAAM
Verbindende Waarden.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe kan een gemengde basisschool universele waarden inzetten om haar rijkdom aan culturen te verbinden? Waar kun je op letten als je, als leerkracht, communiceert met anderstalige ouders? Hoe stem je het pedagogisch schoolklimaat af op de verschillende culturen in de groep? Wat zijn de basisbehoeften van kinderen uit sociaal zwakkere wijken? Hoe kunnen rolmodellen kinderen inspireren?Al deze vragen kan een leerkracht, directeur of ouder zichzelf stellen bij het werken op een gemengde school. Verbindende waarden geeft een handreiking aan basisscholen hoe zij het onderwijsklimaat beter kunnen afstemmen op de voorbereiding op de multiculturele samenleving. De inzet van verbindende waarden als respect, saamhorigheid en integriteit staat hierbij centraal. Het boek beschrijft de Waardenaanpak: theorie, praktijkervaringen, suggesties en stappenplannen om direct met waarden aan de slag te gaan in de school.Verbindende waarden is speciaal geschreven voor: pabostudenten, groepsleerkrachten, zorgmedewerkers, schooldirecteuren, bovenschools managers, beleidsmakers in het onderwijs en beleidsmakers van politieke partijen. Het gedeelte over kinderen en ouders is ook geschikt voor medewerkers van zorg- en welzijnsinstellingen voor jeugd en gezin.

Wil je het boek lezen?Verbindende Waarden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hélène van Oudheusden. Lezen Verbindende Waarden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN