Leven in het antropoceen

Leven in het antropoceen - none | Fthsonline.com

...e geschiedenis, de mens zijn invloed op de aarde laat gelden - met catastrofale gevolgen ... Leven in het antropoceen - devriesvanstockum.nl ... . René ten Bos publiceerde daarover in 2017 zijn boek 'Dwalen in het antropoceen'. Het boek Leven in het antropoceen, geschreven door , koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Het is ook een soort erkenning van de ijver van de mens die maar hakt, en stookt, en zaait en maait, en graaft, en bouwt en vernietigt. Maar het is geen goede toestand. Het antropoceen is een tijdperk van catastrofes, schr ... Leven in het antropoceen: Een handleiding — Vrije ... ... . Maar het is geen goede toestand. Het antropoceen is een tijdperk van catastrofes, schrijft Denker des Vaderlands René ten Bos. Landbouw. Wat betekent het precies om in het antropoceen te leven? De gemaakte planeet - leven in het Antropoceen, Albert Faber, Atheneum University Press, 300 pag., € 22.99 **** Maximale mobilisatie van ideeën Recensie: Onno van Sandick Dat we in het Antropoceen leven is geen nieuwe boodschap. Maar Albert Faber brengt in dit boek de vraag wat dit - voor ons en voor de natuur - […] Overleven in het Antropoceen. mens & natuur | De mens heeft zoveel invloed op de planeet, dat we in het Antropoceen zijn beland. Filosofen Sloterdijk en Stiegler debatteren er vandaag over, hun ... V06 - Leven in het Antropoceen: de natuur in onszelf. De natuur is de basis van ons bestaan, maar we doen alsof we erboven staan. Die houding heeft ons veel voorspoed opgeleverd. Nu ondervinden we echter dat de natuur als het ware 'terugslaat'. Het leefklimaat verandert. De natuur geeft duidelijke signalen af maar wij spreken haar taal ... We leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. De invloed van de mens op het reilen en zeilen van de aarde is groter dan ooit tevoren. In een meeslepend betoog geeft Albert Faber betekenis aan deze constatering. Dwalen in het antropoceen van René ten Bos, 9789024404858 voor € 22,50 bij Boom Filosofie. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Het is al vaker benadrukt, zoals door Salomon Kroonenberg dat die Antropoceen-claim geologisch discutabel is. Ik vestig hier de aandacht op het biologisch onzinnige gehalte. Want we leven in het Herboceen, de vervuilende invloed van planten met zeer agressieve chemicalien is tot de verste uithoeken van de atmosfeer merkbaar. Leven in het antropoceen (e-boek) door Marc Schuilenburg; Sjoerd van Tuinen, EAN 9789024423965....

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
11,40 MB
BESTANDSNAAM
Leven in het antropoceen.pdf

OMSCHRIJVING

Schuilenburg en Van Tuinen tonen overtuigend aan waarom we het debat over het antropoceen en het klimaat niet aan techneuten kunnen overlaten.De ecologische crisis is het grootste probleem van deze eeuw. Er zijn bibliotheken volgeschreven over de desastreuze invloed van de mens op de bewoonbaarheid van de aarde. Maar het antropoceen reduceren tot een milieuvraagstuk miskent de sociaal-politieke kant van dit nieuwe tijdperk. Wat betekent de huidige crisis bijvoorbeeld voor veiligheid, immigratie, onderwijs en stedenbouw? Een zinvolle omgang met het antropoceen vraagt dat we kwesties als "schade', "zorg' en "verantwoordelijkheid' inclusiever begrijpen dan voorheen. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de geesteswetenschappen, die de ethisch-politieke implicaties van onze nieuwe omgevingsconditie moeten doordenken. Meer nog dan in de aarde, zit het antropoceen in ons hoofd. Nog nooit stond er zo veel op het spel.Met bijdragen van onder anderen René ten Bos, Henk Oosterling, Rosi Braidotti en Floris Alkemade.

Wil je het boek lezen?Leven in het antropoceen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Leven in het antropoceen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN