Het oefenterrein

Het oefenterrein - Siegfried Lenz | Fthsonline.com

...sitieve effect dat deze lessen op onze beginnende cursisten blijkt te hebben ... oefenterrein - WikiWoordenboek - Wiktionary ... . In het noordoosten van het terrein zijn nu nog de ovale contouren van de paardenrenbaan van de huzaren te zien. Hier vlakbij stond een loods waar de paarden gestald konden worden. Tweede Wereldoorlog. In de Tweede Wereldoorlog was het oefenterrein een belangrijk gebied voor de Duitsers. De heide maakte deel uit van de Truppenübungsplatz ... Spring naar: [Aanpassing Eindhovensedijk] [] [] [Bergingsput] [Knocky hi ... Oefenterrein - Elvenar Wiki NL ... ... Spring naar: [Aanpassing Eindhovensedijk] [] [] [Bergingsput] [Knocky hill]Oefenterrein de Oirschotse heide. Reeds in 1830 werd het huidige terrein al gebruikt voor een militair kamp, genaamd Kamp Oirschot. 10.000 militairen van de noordelijke Nederlanden waren hier gelegerd tijdens de opstand tussen de noordelijke en zuidelijke Nederlanden, thans België. Minder oefenterreinen. Sinds het verschijnen van het eerste Structuutschema Militaire Terreinen zijn de schietrange de Noordvaarder en de schietterreinen Lutjeswaard gesloten, is het Cavalerie Schietkamp Vlieland in 2004 buiten gebruik gesteld en is het gebruik van de schietrange de Vliehors aanzienlijk is verminderd. Het leven van Bruno verandert echter ingrijpend als geruchten over zijn baas de kwekerij bereiken. Op magistrale wijze geeft Siegfried Lenz in deze roman een stem aan een naamloze in de geschiedenis, iemand die zijn leven wijdde aan een hoger ideaal. Het oefenterrein (1985) is een van de grote romans die Siegfried Lenz (1926) na Duitse les sch...

INFORMATIE

AUTEUR
Siegfried Lenz
DIMENSIE
4,48 MB
BESTANDSNAAM
Het oefenterrein.pdf

OMSCHRIJVING

Op een voormalig militair oefenterrein begint een uit Oost-Europa teruggekeerde familie een kwekerij van bomen en planten. De kwekerij – symbool voor het nieuwe leven dat na de Tweede Wereldoorlog overal ontstaat – groeit uit tot een bloeiend bedrijf en de economische motor van het dorp.Bruno, de ik-figuur, is een van de knechten op de kwekerij, een man met verminderde geestelijke vermogens en een haast symbiotische verhouding met de planten waar hij voor zorgt. Hij is in de oorlog gered door de pater familias, de baas van de kwekerij en blijft hem volledig toegewijd. Het leven van Bruno verandert echter ingrijpend als geruchten over zijn baas de kwekerij bereiken. Op magistrale wijze geeft Siegfried Lenz in deze roman een stem aan een naamloze in de geschiedenis, iemand die zijn leven wijdde aan een hoger ideaal. HET OEFENTERREIN (1985) is een van de grote romans die Siegfried Lenz (1926) na DUITSE LES schreef. Een meesterlijk geschreven, haast mythische geschiedenis over plicht en toewijding, liefde en vrijheid, lot en bestemming.

Wil je het boek lezen?Het oefenterrein in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siegfried Lenz. Lezen Het oefenterrein Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN