Het wit en het purper

Het wit en het purper - Willemijn van Dijk | Fthsonline.com

...van Dijk in krachtig proza het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, voor de lezers van Jan van Aken en Hilary Mantel ... Slavenheld Pallas, Het Wit en het Purper - OVT - VPRO ... . Willemijn van Dijk schreef eerder Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten en De opvolger. Pallas belandt op jonge leeftijd als slaaf in Rome, en na ... In Het wit en het purper beschrijft Willemijn het leven van Pallas, een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, die onbedoeld aan de wieg stond van het beruchte regime van keizer Nero - en daarmee van de ondergang van de dynastie. Geschreven bij Het wit en het purper. Een prachtig verhaal over de vrijgelaten slaaf Pallas. Het boek neemt je mee naar het Rome uit de tijd van Cla ... Het wit en het purper, de debuutroman van Willemijn - Ciao ... ... . Geschreven bij Het wit en het purper. Een prachtig verhaal over de vrijgelaten slaaf Pallas. Het boek neemt je mee naar het Rome uit de tijd van Claudius. Het (hof)leven, de intriges, dilemma's, keuzes, de hardheid van die tijd en liefde worden prachtig mooi beschreven. Willemijn schrijft met een soepelheid die mij erg aanspreekt. Het wit en het purper, haar bij uitgeverij Ambo Anthos verschenen eerste roman, speelt zich ook af in de Romeinse tijd.Hoofdpersoon is Pallas, een vrijgelaten slaaf die zich razendsnel opwerkt in de regering van de keizer Claudius. Volgens de jury laat Van Dijk de achterkant van de geschiedenis zien en beschrijft ze 'het gekonkel, de bruutheid, de losbandigheid, het antisemitisme, en de rol ... Morgen in de winkel, en woensdag 22 mei komt ze erover spreken met Jan van Aken: Willemijn van Dijks romandebuut Het wit en het purper.We publiceren voor. In Het wit en het purper beschrijft Willemijn van Dijk in krachtig proza het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, voor de lezers van Jan van Aken en Hilary Mantel. . Willemijn van Dijk schreef eerder Via Ro Het wit en het purper door Willemijn van Dijk. Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Als je niet alle cookies wilt toestaan, ... Oudhistoricus Willemijn van Dijk (1984) is een getalenteerd schrijver. Van haar hand verschenen Via Roma, De geschiedenis van Rome in 50 straten en De opvolger (over keizer Tiberius), vertaald naar het Engels, Duits en Koreaans. In april 2019 zag haar debuutroman Het wit en het purper het licht, een historische roman die het verdient om naar veel meer talen vertaald te worden! WINNAAR BNG BANK LITERATUURPRIJS 2019! In Het wit en het purper beschrijft Willemi...

INFORMATIE

AUTEUR
Willemijn van Dijk
DIMENSIE
8,21 MB
BESTANDSNAAM
Het wit en het purper.pdf

OMSCHRIJVING

Het wit en het purper van Willemijn van Dijk beschrijft het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus. Winnaar BNG Bank Literatuurprijs 2019.WINNAAR BNG BANK LITERATUURPRIJS 2019!In Het wit en het purper beschrijft Willemijn van Dijk in krachtig proza het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, voor de lezers van Jan van Aken en Hilary Mantel. Willemijn van Dijk schreef eerder Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten en De opvolger.Pallas belandt op jonge leeftijd als slaaf in Rome, en na jarenlange dienst bij een rijke weduwe krijgt hij zijn vrijheid. Zijn ster stijgt tot ongekende hoogte en uiteindelijk vindt hij zijn weg naar het hof van regerend keizer Claudius. De vindingrijke Pallas ziet kans om door te dringen tot de kleine kring van adviseurs van de keizer. Zijn besluit om het gevaarlijke spel van hoge politiek aan het Julisch-Claudische hof te spelen maakt de weg naar de top van de macht vrij, maar tegen welke prijs?Het wit en het purper is het verhaal van een van de voornaamste vrijgelatenen, die onbedoeld aan de wieg stond van het beruchte regime van keizer Nero – en daarmee van de ondergang van de dynastie.

Wil je het boek lezen?Het wit en het purper in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willemijn van Dijk. Lezen Het wit en het purper Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN