New York Nieuw- Amsterdam

New York Nieuw- Amsterdam - Martine Gosselink | Fthsonline.com

...Cape Henlopen even ten zuiden van de Zuidrivier (de huidige Delaware-rivier) en 42°NB, inclusief Nieuw-Holland (het tegenwoordige Cape Cod), ten oosten van de Versche rivier (de ... Waarom werd Nieuw-Amsterdam geruild voor Suriname? | De ... ... ... Zo werd Nieuw Amsterdam zonder slag of stoot overgedragen aan de Engelsen, die de nederzetting naar de hertog van York vernoemden. De overdracht vond plaats op 24 september 1664. Op 12 juni 1665 wordt Thomas Willit de eerste Engelse burgemeester van New York. New York was Nieuw Amsterdam. Maar hoe zat het verder? Hoe het begon? De stad werd in 1625 gesticht. Het was een kleine Nederlandse handelspost van de WIC, de Westindische Compa ... bol.com | Nieuw Amsterdam | 9789026340277 | Russell Shorto ... ... . New York was Nieuw Amsterdam. Maar hoe zat het verder? Hoe het begon? De stad werd in 1625 gesticht. Het was een kleine Nederlandse handelspost van de WIC, de Westindische Compagnie. Wie met de (gratis) veerboot van of naar Staten Island vaart, zo genoemd ter ere van de Staten-Generaal, en een adembenemende blik werpt op […] Nieuw-Amsterdam vergeleken met het huidige New York De groei: uitbreiding van Nieuw-Amsterdam Plaquette voor eerste Italiaanse immigrant die in 1635 naar Nieuw-Amsterdam kwam. De omgeving rond het fort groeide geleidelijk aan uit tot een stad: Nieuw-Amsterdam. In Nieuw Amsterdam toont Russell Shorto aan h...

INFORMATIE

AUTEUR
Martine Gosselink
DIMENSIE
7,30 MB
BESTANDSNAAM
New York Nieuw- Amsterdam.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek vertelt Martine Gosselink, op basis van nieuwe inzichten, het verhaal van de Nederlandse jaren van Nieuw-Amsterdam en Nieuw-Nederland. Prachtige authentieke kaarten en tekeningen uit het Nationaal Archief, sommige nog niet eerder gepubliceerd, geven een realistisch beeld van de Nederlandse kolonie die uitgroeide tot een wereldstad.Wat nu het duurste stukje grond ter wereld is, was eeuwen geleden Nederlands bezit. In de of 17e eeuw was New York lange tijd Nederlands. De geschiedenis van 'Nederlands Manhattan' begint met de reis die Henry Hudson in opdracht van de VOC maakt. De Engelse ontdekkingsreiziger wordt door de Compagnie gevraagd op zoek te gaan naar een zeeweg die via het noordoosten naar Azië leidt. Op 2 september 1609 gaat hij voor anker bij de toegang tot de rivier die later naar hem genoemd zal worden. Azië vindt hij niet, maar de eerste handelspost op Manhattan, aan de bovenloop van de Hudsonrivier, groeit uit tot een handelsgebied dat werkelijk iets zal gaan betekenen: Nieuw-Amsterdam. Een paar jaar later wagen de eerste kolonisten de oversteek naar de nieuwe kolonie die de naam Nieuw-Nederland krijgt. Aan de geschiedenis van de nederzetting zijn inmiddels beroemde namen verbonden: Willem Usselincx, Pieter Minuit en Kiliaen van Rensselaer. Dankzij de West-Indische Compagnie en de komst van directeur-generaal Petrus Stuyvesant ontwikkelt de kleine handelspost zich vanaf 1621 tot een echte metropool.Aan de hand van de oudste kaarten en contracten schetst Gosselink de Nederlandse jaren van New York tot de overname door de Engelsen in 1664. De bewoners van de stad komen in het verhaal tot leven in 10 portretten van authentieke bewoners en hun nazaten. Foto's van nu en afbeeldingen van eeuwen geleden brengen het New York van toen en nu tot leven.

Wil je het boek lezen?New York Nieuw- Amsterdam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martine Gosselink. Lezen New York Nieuw- Amsterdam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN