Een beter brein

Een beter brein - Niki Korteweg | Fthsonline.com

...r hoofd na een burn-out niet meer optimaal functioneerde ... Beweeg voor een beter brein - Janneke Stielstra ... . Korteweg ging op zoek naar manieren om haar brein te verbeteren. In 'Een beter brein' is dit een centraal thema. Het is uitermate spannend erover te lezen. Korteweg heeft het boek opgebouwd in drie delen. In het eerste deel gaat zij op zoek naar manieren om het brein van buitenaf te verbeteren. Het tweede deel gaat over het versmelten van brein en techniek. Een beter brein bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je ... bol.com | Een beter brein | 9789045030531 | Niki Korteweg ... ... . Een beter brein bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Je brein beter laten werken door de juiste voeding, kan dat? Koken & eten Nu er ook steeds meer bewustwording over onze mentale gezondheid komt, richten velen zich op de invloed van voeding op de ... Brain man - Op zoek naar een beter brein voor Otto-Jan Ham Vanaf dinsdag 7 januari op Canvas en VRT NU. In de vijfdelige reeks Brain Man onderzoekt Otto-Jan Ham of het mogelijk is de werking van je hersenen te verbeteren. Indien wel, hoe doe je dat dan? Een nieuwe lichting onderzoekers probeert de sciencefiction-dromen over een 'beter brein' een stapje dichterbij te brengen. De nadruk ligt op de vraag of en hoe we bepaalde hersenfuncties kunnen beïnvloeden. Dat kan op verschillende manieren. 'Een Beter Brein', lezing door Niki Korteweg. Dinsdag 7 november a.s. van 20:00 tot 21:30 uur in de Bibliotheek Volendam (Foksiastraat 10). Kosten: € 5,= voor leden van Bibliotheek Waterland en € 7,50 voor niet-leden. Bestel Een beter brein van Niki Korteweg. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Een beter brein, lezing door Niki Korteweg. Dinsdag 7 november 2017, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Volendam (Foksiastraat 10) Kosten: € 5,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden Bibliotheek Waterland. Na een pijnlijke confrontatie met haar eigen brein, besluit Niki Korteweg de frontlinie van de hersenwetenschap te onderzoeken. Hoe krijg je je geheugen en concentratie op orde? Hoe wapen je je hersenen? En kan je brein ook beter worden dan ooit? Van pillen, tot breintraining, van traditionele meditatie tot elektrische hersenstimulatie, van zenuwpr... BEWEGEN VOOR EEN BETER BREIN. Fit!(d) 19-07-2009. 18:29. Pagina 17. brengen. Wat verloren gaat, is dat deze ogenschijnlijk losse draadjes op een fundamenteel biologisch niveau met elkaar verbonden ... Dat heeft echt een concentratieverhogend effect. Suiker ligt recent nogal onder vuur, maar glucose is wel de enige brandstof van je brein. Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die een suikerdrankje drinken beter woordjes leren, al kun je die suikers beter uit fruit of gedroogd fruit halen....

INFORMATIE

AUTEUR
Niki Korteweg
DIMENSIE
3,31 MB
BESTANDSNAAM
Een beter brein.pdf

OMSCHRIJVING

Niki Korteweg ontdekt in 'Een beter brein' steeds futuristischer manieren om haar hersenen te verbeteren, en moet bepalen hoe ver ze durft te gaan. Daarbij stelt ze twee belangrijke vragen: Wat kan hersenwetenschap nu voor ons doen? En welke gevolgen heeft al die technologie voor onze toekomst? De ontwikkelingen in de hersenwetenschap gaan razendsnel. Met scanners kijken we in het levende brein; er zijn geheugenpillen, stamcellen, hersenelektrodes en breinbestuurde robotarmen. Wat sciencefiction lijkt, wordt werkelijkheid. Maar wat hebben gewone mensen aan al die kennis? Wetenschapsjournalist Niki Korteweg wordt pijnlijk geconfronteerd met deze vraag wanneer haar eigen brein na een lange periode vol stress begint te haperen. Haar burn-out is het begin van een persoonlijke zoektocht aan de frontlinie van de hersenwetenschappen. Hoe krijg je je geheugen en concentratie op orde? Hoe wapen je je hersenen? En kan je brein ook beter worden dan ooit? Van pillen tot breintraining, van traditionele meditatie tot elektrische hersenstimulatie, van zenuwprotheses tot het brein in een computer, niets blijft onbeproefd.

Wil je het boek lezen?Een beter brein in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Niki Korteweg. Lezen Een beter brein Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN