In de ban van de ring / De Hobbit

In de ban van de ring / De Hobbit - J.R.R. Tolkien | Fthsonline.com

... kinderen, geschreven door de Britse hoogleraar J ... De Midden-aarde kaart: van bijlage tot Google Maps - Het ... ... .R.R. Tolkien.Het werd gepubliceerd op 21 september 1937 en kreeg datzelfde jaar zowel een nominatie voor de Carnegie Medal als een prijs van de New York Herald Tribune voor beste jeugdfictie.Tot op de dag van vandaag is het boek erg populair en wordt het erkend ... Hij was een hoogleraar Angelsaksisch van 1925 tot 1945, hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde van 1945 tot 1959 aan de Universiteit van Oxford en schrijver van verschillende bekende werken. Met zijn boeken De Hobbit (The Hobbit) en In de ... De hobbit & in de ban van de ring + de aanhangsels (e-Book ... ... . Met zijn boeken De Hobbit (The Hobbit) en In de Ban van de Ring (The Lord of the Rings) is hij vooral bekend geworden als de vader van de moderne high fantasy. Welkom bij In de Ban van de Ring Wiki Deze wiki gaat over In de Ban van de Ring die iedereen kan aanpassen. Het is een Nederlandstalige variant van The one wiki to rule them all. The Hobbit: An Unexpected Journey, alle dwergen van Thorin's gezelschap "One Ring to rule them all..." De Hobbit (boek) Evangeline Lilly speelt in The Hobbit: The Desolation of Smaug het personage Tauriel 1 van 4 ... In de eerste uitgaves van De Hobbit en In de Ban van de Ring gebruikte de schrijver 'aardman' om te verwijzen naar orks en 'hobgoblin' om te verwijzen naar de grotere en gemenere ras van de orks. In de latere edities legt Tolkien uit dat orks gewoon vertaald moet worden als aardman. ter gelegenheud van 50 jaar Tolkiens De Hobbit in Nederland vert.van: The Hobbit (1975), herziene vert.uit het Engels: Max Schuchart. DE HOBBIT 2010, Amsterdam: Mynx, 138pag., ISBN 978-90-225-5707-5, graphic novel gellustreerd door David Wenzel, bewerkt door Charles Dixon. IN DE BAN VAN DE RING De trilogie In de Ban van de Ring vormt de grondslag voor de moderne fantastische literatuur en wordt dikwijls genoemd als het beste boek van de twintigste eeuw. J.R.R. Tolkien, professor Angelsaksisch aan de universiteit van Oxford, dacht voor dit werk een complete wereld uit, met een eigen geschiedenis, geografie, taal en mythologie. In de Ban van de Ring: De Hobbit, The Lord of the Rings, The Lord of the Rings: The Fellowship of the ...

INFORMATIE

AUTEUR
J.R.R. Tolkien
DIMENSIE
3,5 MB
BESTANDSNAAM
In de ban van de ring / De Hobbit.pdf

OMSCHRIJVING

Op een dag komen er zomaar dertien dwergen op bezoek bij meneer Bilbo Balings, vergezeld door de beroemde tovenaar Gandalf. Ze komen een feestje vieren in zíjn hobbithol een afscheidsfeestje welteverstaan. De volgende dag gaat de groep op reis om in het oude Moria een schat te zoeken. Tot zijn grote schrik stelt Gandalf voor dat Bilbo meegaat als het veertiende lid van de expeditie. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, reusachtige wolven, spinnen, aardmannen en niet te vergeten de oude draak Smaug. Zo wordt Bilbo de meest wereldwijze hobbit ooit.

Wil je het boek lezen?In de ban van de ring / De Hobbit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.R.R. Tolkien. Lezen In de ban van de ring / De Hobbit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN