Een schuldig leven

Een schuldig leven - Francois Smith | Fthsonline.com

...€ 49,90. te koop bij bol.com — ook te koop als paperback met flappen ISBN 9789028241268, verkoopprijs € 35,00 ... Een Schuldig Leven - sunnylength.com ... . te koop bij bol.com — Ruim 60 jaar na De avonden en ruim drie jaar na diens dood, verschijnt het eerste deel van de indrukwekkende, driedelige biografie van literair historicus en Reve-kenner par excellence Nop Maas. In dit eerste deel wordt een schat aan nieuwe informatie over Gerard Reve's veelbewogen leven voor het eerst openbaar: over zijn jeugdjaren; de oorlogsperiode; zijn huwelijk met de dichteres Hanny ... Nop MaasGerard Reve - Kroniek van een schuldig leven 3ISBN 9789028241244Biografie, 700 pagina'sGebonden ARNHEM ... Puriteins ideaal: leven volgens Micha - Groen ... ... ... Nop MaasGerard Reve - Kroniek van een schuldig leven 3ISBN 9789028241244Biografie, 700 pagina'sGebonden ARNHEM - De twee jongens (13 en 14 jaar) die in de nieuwjaarsnacht vuurwerk afstaken in een flat aan het Gelderseplein in Arnhem zijn schuldig bevonden aan het veroorzaken van een flatbrand. De rechtbank legt echter geen straf op. Bij de brand kwamen een man van 39 jaar en zijn 4-jarige zoontje om het leven. Zo is Schuld een voorbeeldige roman, waarin met grote stilistische beheersing een wereld wordt opgeroepen waarin zelfbeheersing altijd een probleem is.' Slotzin Hij begon aan een sms'je, wiste het, begon aan een nieuw sms'je, wiste dat ook, en het derde sms'je dat hij intikte, verstuurde hij. Laat maar weten als je weer eens wat af wil spreken....

INFORMATIE

AUTEUR
Francois Smith
DIMENSIE
3,12 MB
BESTANDSNAAM
Een schuldig leven.pdf

OMSCHRIJVING

In de Eerste Wereldoorlog staat Susan Nell voor een deur in een militair hospitaal. Op de deur staat één naam. Ze kent die naam. Zestien jaar eerder, tijdens de Boerenoorlog, kwam ze hem tegen in een concentratiekamp in Zuid-Afrika. Ze durft niet naar binnen. Maar ze is psychiatrisch verpleegkundige en ze moet getraumatiseerde soldaten helpen. Nu is die hulp ineens niet vanzelfsprekend meer...Een schuldig leven is het ware verhaal van een vrouw die tijdens de Boerenoorlog door Britse soldaten wordt verkracht. Ze ontsnapt aan de dood en wijdt haar leven aan het helen van anderen. Na de Tweede Wereldoorlog wordt ze gevraagd als adviseur voor de troostmeisjes, slachtoffers van de Japanners. En opnieuw ontmoet ze een van haar verkrachters.Een schuldig leven gaat over de vraag wat sterker is: de menselijke geest of het trauma. Het is een psychologische thriller die je tot de laatste bladzijde in zijn verstikkende greep houdt.'Francois Smith bezorgt je koude rillingen. De Boerenoorlog krijg je nooit meer uit je zintuigen.' Martin BossenbroekFrancois Smith werkt als freelance redacteur en als vertaler. Hij geeft lezingen en cursussen over schrijven. Hij woont en werkt in Kaapstad, Zuid-Afrika. Riet de Jong vertaalde eerder onder meer werk van Marlene van Niekerk en Ingrid Winterbach. In 2011 won zij de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor vertalers, de Martinus Nijhoff Prijs.

Wil je het boek lezen?Een schuldig leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Francois Smith. Lezen Een schuldig leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN