Passage Pyreneeën

Passage Pyreneeën - Sarah de Vlam | Fthsonline.com

...eeën Lees het artikel op TracesOfWar.nl ... Passage Pyreneeën | Reinders Oisterwijk B.V. ... ... Lees artikel verder op Go2War2 Meer over Go2War2 . Meer over cultuur Boeken. 09/06 00:15 Nederlandse bijdrage aan Operatie Neptune. 08/06 23:15 Decamerone (60 & 61) door Ruurt de Maesschalk. Omschrijving Passage Pyreneeën Pola, Jean en Henriette - uit Antwerpen, Mons en Rumes - staan aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog onbezorgd in het leven. Maar wanneer Hitler zijn tanks over Belgische bodem laat rollen, worden ze onmiddellijk meegesleept in de oorlog en de bezetting. Pola, Jean en Henriette - uit Antwerpe ... Passage Pyreneeën: 'Vluchten, dat is niet omzwerven ... ... . Pola, Jean en Henriette - uit Antwerpen, Mons en Rumes - staan aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog onbezorgd in het leven. Maar wanneer Hitler zijn tanks over Belgische bodem laat rollen, worden ze onmiddellijk meegesleept in de oorlog en de bezetting. Pola trotseert als jonge Joodse vrouw de vernederingen en discriminaties die haar gemeenschap ondergaat. Ze hoopt dat het tij zal ... Passage Pyreneeën vertelt het verhaal van Belgische vluchtelingen en verzetslieden uit de Tweede Wereldoorlog. We spreken met auteur Sarah De Vlam. Passage Pyreneeën . Een vergeten verhaal van Belgische vluchtelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog Passage Pyreneeën vertelt voor het eerst het verhaal van vele duizenden Belgen die de verschrikkingen van de bezetting inruilden voor een gedurfde tocht door Frankrijk, te voet over de woeste Pyreneeën, via Franco's concentratiekampen in Spanje… naar de vrijheid....

INFORMATIE

AUTEUR
Sarah de Vlam
DIMENSIE
3,76 MB
BESTANDSNAAM
Passage Pyreneeën.pdf

OMSCHRIJVING

Pola, Jean en Henriette – uit Antwerpen, Mons en Rumes – staan aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog onbezorgd in het leven. Maar wanneer Hitler zijn tanks over Belgische bodem laat rollen, worden ze onmiddellijk meegesleept in de oorlog en de bezetting.Pola trotseert als jonge Joodse vrouw de vernederingen en discriminaties die haar gemeenschap ondergaat. Ze hoopt dat het tij zal keren, tot ze verliefd wordt. Wat moet ze doen? Blijven of vluchten?Jean probeert zich te concentreren op zijn studies, maar zijn hoofd zit elders. Veel makkers zijn via Spanje naar Engeland gevlucht om de strijd tegen de bezetter verder te zetten. Ook hij waagt zich aan dit hachelijke avontuur.Henriette ziet hoe haar ouders gestrande geallieerden opvangen en naar Frankrijk smokkelen. Het duurt niet lang voor ze zelf Britse piloten begeleidt. Ze neemt deel aan een Belgisch ontsnappingsnetwerk tot in Spanje. Wanneer ze verraden wordt, moet ze zelf vluchten.Samen vertellen ze een vergeten oorlogsverhaal.Passage Pyreneeën vertelt voor het eerst het verhaal van vele duizenden Belgen die de verschrikkingen van de bezetting inruilden voor een gedurfde tocht door Frankrijk, te voet over de woeste Pyreneeën, via Franco's concentratiekampen in Spanje… naar de vrijheid.Een van onder het as geraapte getuigenis die toont dat vluchten altijd een afgedwongen keuze is. Een tocht van eenzaamheid, van moed, solidariteit en kameraadschap.

Wil je het boek lezen?Passage Pyreneeën in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sarah de Vlam. Lezen Passage Pyreneeën Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN