Privé-domein 256 - De smalle weg naar het verre noorden

Privé-domein 256 - De smalle weg naar het verre noorden - M. Basho | Fthsonline.com

... tijd 3 Victor Alexandrov, Adder De smalle weg naar het verre noorden M ... Amazon.com: De smalle weg naar het verre noorden (Privé ... ... . Basho Privé-domein nr. 256.'De zon en de maan zijn eeuwig op reis en ook de jaren die komen en gaan zijn reizigers.'Matsuo Bashõ (1644-1694) staat bekend als een van de grootste Japanse dichters;... Bashō - De smalle weg naar het verre noorden - Privé-domein 256 - 2005 Elias Canetti - Het geheime hart van het uurwerk - Privé-domein 122 - 1987 Brieven van H.N. Werkman 1940-1950 - Privé- domein 10 - 1982 - on the first page th ... bol.com | Privé-domein 256 - De smalle weg naar het verre ... ... .N. Werkman 1940-1950 - Privé- domein 10 - 1982 - on the first page there is a letter and two numbers, on the next page a sticker with some info, some spots on the top edge Prive-domein De smalle weg naar het verre noorden. Voordelen van bookspot dé online boekwinkel boeken op werkdagen voor 23.00 Uur besteld, morgen in huis wordt vip en bespaar tot 20. ... Vluchtwegen (Privé-Domein) Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen rotterdam. Voor 15. Frits Deubel is een geweldige auteur. Download en lees het boek God helpt dragen op onze website pianofortefestival.nl. Helemaal vrij. U vindt God helpt dragen in PDF, ePUB, MOBI. Op moeilijke momenten in je leven kan God ver weg lijken. Deze gedichten vertellen je dat Hij altijd bij je is, ook als je dat niet constant voelt. Op zoek naar een Joseph Haydn-boek geschreven door auteur T. Beghin? Registreer u op onze website pianofortefestival.nl en download gratis boeken! In brede kringen van de adel en de opkomende burgerij werd in de late achttiende eeuw de gewoonte om uitgebreid in gezelschap te musiceren. Matsuo Bashō, De smalle weg naar het verre noorden Privé-domein nr. 256 Vertaald door Jos Vos, 2005, 186 pag. e-book isbn 978 90 295 8032 8 Prive-domein De smalle weg naar het verre noorden. Voordelen van bookspot dé online boekwinkel boeken op werkdagen voor 23.00 Uur besteld, morgen in huis wordt vip en bespaar tot 20...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Basho
DIMENSIE
5,40 MB
BESTANDSNAAM
Privé-domein 256 - De smalle weg naar het verre noorden.pdf

OMSCHRIJVING

'De zon en de maan zijn eeuwig op reis en ook de jaren die komen en gaan zijn reizigers.' Matsuo Bashõ (1644-1694) staat bekend als een van de grootste Japanse dichters; zijn haikai-poëzie is over de hele wereld geliefd. Maar ook als prozaschrijver heeft hij een aantal klassiek geworden teksten nagelaten. In 1689 maakte Bashõ een voettocht van tweeduizend kilometer door het noordoosten van Japan. Enkele jaren nadien beschreef hij zijn reis in De smalle weg naar het noorden, het populairste meesterwerk uit de klassieke Japanse literatuur. De smalle weg naar het verre noorden is geen dagboek maar een door en door literaire creatie waarin Bashõ zijn oorspronkelijke belevenissen op ingrijpende wijze heeft omgewerkt. Het sublieme en het aardse wisselen elkaar af. Bashõ portretteert zichzelf als een gedreven pelgrim die in de voetstappen treed van de zwervende, vrije dichters uit het verre verleden. Hij gaat op zoek naar tal van tempels en shintõschrijnen uit de Japanse geschiedenis zich hebben afgespeeld, of die een inspiratie vormden voor oude dichters. Voor de ogen van de lezer wekt hij geesten uit vervlogen eeuwen tot leven. Op bevlogen landschapsbeschrijvingen volgen ontmoetingen met vlooien, hoeren en eenvoudige landlieden. Behalve De smalle weg naar het verre noorden bevat deze bundel, opnieuw nauwgezet vertaald en uitvoerig geannoteerd door Jos Vos, ook een rijke selectie proza en poëzie uit de laatste vijf jaar van Bashõ's leven, met als hoogtepunt het Dicht van de Onwerkelijke Kluis, de evocatie van een idyllische zomer aan het Biwa-meer. Uitvoerig, onderhoudend geschreven commentaar werpt licht op de historische achtergrond en de vele literaire allusies in Bashõ's werk.

Wil je het boek lezen?Privé-domein 256 - De smalle weg naar het verre noorden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Basho. Lezen Privé-domein 256 - De smalle weg naar het verre noorden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN