Brandende kampongs (Compacte editie)

Brandende kampongs (Compacte editie) - Rémy Limpach | Fthsonline.com

...t voormalige Nederlands-Indië in 1945-1949 slechts incidenteel excessen plaatsvonden ... Brandende kampongs -Compacte editie Limpach, Remy bij ... ... . Brandende kampongs. Op veler verzoek verschijnt nu een beknopte en geactualiseerde versie van De brandende kampongs van Generaal Spoor, het buitengewoon invloedrijke standaardwerk van Rémy Limpach. Lange tijd was het officiële Nederlandse regeringsstandpunt dat er in het voormalige Nederlands-Indië in 1945-1949 slechts incidenteel excessen plaatsvonden. We hebben geïdentificeerd 2 identieke of soortgelijke edtions van het boek - De Br ... Brandende kampongs - Rémy Limpach | 9789024431656 ... ... . We hebben geïdentificeerd 2 identieke of soortgelijke edtions van het boek - De Brandende Kampongs Van Generaal Spoor - Hardcover! Als u geïnteresseerd bent in slechts één specifieke editie selecteert u degene die u geïnteresseerd bent in:. 100%: Rémy Limpach: - De Brandende Kampongs Van Generaal Spoor - Hardcover (ISBN: 9789089539502) 2016, in het Nederlands, Uitgever: Boom, Hardcover. De brandende kampongs van generaal Spoor. Excessen of structureel extreem geweld? Het officiële Nederlandse regeringsstandpunt sinds 1969 is dat er in het voormalige Nederlands-Indië - met uitzondering van inlichtingensecties en de commando's van kapitein Westerling - slechts incidenteel excessen plaatsvonden. In dit baanbrekende boek bewijst Rémy Limpach het tegengestelde.Honderdduizenden ... Vind alle producten Rémy Limpach tegen de beste prijs bij FNAC. Koop producten Rémy Limpach en geniet van gratis levering voor boeken. Brandende kampongs (Compacte editie) Rémy Limpach. ISBN: 9789024431656 | Paperback Op veler verzoek verschijnt nu een beknopte en geactualiseerde versie van De brandende kampongs van Generaal Spoor, het buitengewoon invloedrijke stan......

INFORMATIE

AUTEUR
Rémy Limpach
DIMENSIE
10,68 MB
BESTANDSNAAM
Brandende kampongs (Compacte editie).pdf

OMSCHRIJVING

Op veler verzoek verschijnt nu een beknopte en geactualiseerde versie van De brandende kampongs van Generaal Spoor, het buitengewoon invloedrijke standaardwerk van Rémy Limpach.Lange tijd was het officiële Nederlandse regeringsstandpunt dat er in het voormalige Nederlands-Indië in 1945-1949 slechts incidenteel excessen plaatsvonden. De strijd van honderdduizenden Nederlandse soldaten tegen de Indonesische onafhankelijkheid gold als een betrekkelijk "schone' oorlog, met uitzondering van de commando's van kapitein Westerling.In dit baanbrekende en veelgeprezen boek bewijst de Zwitsers-Nederlandse historicus Rémy Limpach het tegendeel. Uit zijn studie, gebaseerd op bronnen die historici tot nu toe links lieten liggen, rijst het beeld van een leger dat onder leiding van Generaal Spoor op grote schaal extreem geweld inzette."Verbijsterende lectuur. Overtuigend laat Limpach zien dat er stelselmatig werd gemarteld, dat tienduizenden Indonesiërs zonder vorm van proces werden doodgeschoten, en dat verkrachtingen en het in brand steken van dorpen aan de orde van de dag waren.' – Rob Hartmans in Historisch NieuwsbladWinnaar SchouwenburgprijsRémy Limpach promoveerde summa cum laude aan de Universität Bern op extreem Nederlands militair geweld tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Sinds 2014 werkt hij voor het Nederlands Instituut voor Militaire Historie.

Wil je het boek lezen?Brandende kampongs (Compacte editie) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rémy Limpach. Lezen Brandende kampongs (Compacte editie) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN