Dodeneiland

Dodeneiland - Gerhard Meier | Fthsonline.com

... een symfonisch gedicht gecomponeerd door Sergej Rachmaninov ... Hitler's Favoriete Schilderij: Het Geheimzinnige Eiland ... ... . Rachmaninov werd geïnspireerd door het schilderij Het dodeneiland van Arnold Böcklin, dat hij in Parijs zag in 1907. Het dodeneiland, 1880, olieverf op doek, 111x115, Basel, Kunstmus Van zijn talrijke schilderijen, met een uiterst intens koloriet, zijn de verschillende versies van 'Die Toteninsel' (Het Dodeneiland) wel zijn beroemdste. Geschilderd op vraag van een jonge weduwe die behoefte had ... 'Het dodeneiland', een iconisch schilderij van de ... ... . Geschilderd op vraag van een jonge weduwe die behoefte had aan 'een beeld om te dromen'. "Dodeneiland" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken: Romans, Verhalen; Literatuur, Letterkunde > Literaire fictie algemeen > Literaire roman, novelle; Antiquariaat. Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl. Dodeneiland. Baur en Bindschädler, twee oude mannen, vrienden uit hun tijd in het leger, maken hun vaste wandeling naar de rand van de stad. Baur praat aan één stuk door - heen en weer laverend tussen verleden en heden, oppervlakkige observaties en diepe inzichten - terwijl Bindschädler, even onthecht, luistert, observeert, nadenkt. Dodeneiland is een meanderende meditatie over sterfelijkheid, en een ... Het dodeneiland als plaats van bewustwording Over het symbolistische schilderij Die Toteninsel van Arnold Böcklin Het symbolistische schilderij Die Toteninsel (1880) van Arnold Böcklin (1827-1901) heeft van meet af aan veel aandacht gekregen. Zijn huiveringwekkende maar ook raadselachtige karakter heeft tal van toeschouwers geraakt. Dodeneiland is een meanderende meditatie over sterfelijkheid, en een zachtaardige aanvulling op het werk van zijn tijdgenoten Samuel Beckett en Thomas Bernhard - om nog maar te zwijgen van Gerhard Meiers landgenoot Robert Walser. Goed gehypt strandje. De naamswijziging Playa del Muerto (dodeneiland) naar Playa Crystal doet wonderen. Na een leuk bootritje van 10 minuten kom je aan op een stampvol strandje. Snorkelen gaat in groepen maar als je doorvraagt mag je ze ook los huren en zelf je gang gaan … Sinds het einde van de negentiende eeuw begraaft New York zijn arme en anonieme doden op Hart Island. Het is een morzel grond van 50 hectare - zo'n 80 voetbalvelden groot - tussen The Bronx en Long Island....

INFORMATIE

AUTEUR
Gerhard Meier
DIMENSIE
10,64 MB
BESTANDSNAAM
Dodeneiland.pdf

OMSCHRIJVING

Baur en Bindschädler, twee oude mannen, vrienden uit hun tijd in het leger, maken hun vaste wandeling naar de rand van de stad. Baur praat aan één stuk door - heen en weer laverend tussen verleden en heden, oppervlakkige observaties en diepe inzichten - terwijl Bindschädler, even onthecht, luistert, observeert, nadenkt.Dodeneiland is een meanderende meditatie over sterfelijkheid, en een zachtaardige aanvulling op het werk van zijn tijdgenoten Samuel Beckett en Thomas Bernhard - om nog maar te zwijgen van Gerhard Meiers landgenoot Robert Walser. De roman geeft een eenvoudige wandeling langs een rivier de status van een metafysisch onderzoek, waarbij Baurs en Bindschädlers woorden en gedachten om elkaar heen draaien en samenkomen tot het bijna onmogelijk is de een van de ander te onderscheiden.Gerhard Meier werd geboren in 1917. Nadat hij zes maanden had doorgebracht in een sanatorium vanwege tuberculose besloot hij zijn baan bij een lampenfabriek op te geven en zich volledig aan het schrijven te wijden. Hij produceerde vervolgens een gestage stroom van poëzie en proza en stierf in 2008 op eenennegentigjarige leeftijd.

Wil je het boek lezen?Dodeneiland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gerhard Meier. Lezen Dodeneiland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN