Het communistisch manifest

Het communistisch manifest - Karl Marx | Fthsonline.com

...nisme en het christelijk communisme. Het Communistisch Manifest werd vertaald in vrijwel alle talen, in Nederland onder meer door Herman Gorter (1904) ... Het communistisch manifest - Filosofie Magazine ... . Hans Driessen, die in 2010 nog een grondig herziene versie van Het Kapitaal verzorgde, tekent nu voor een gloednieuwe vertaling van een van de invloedrijkste politieke geschriften uit de wereldgeschiedenis. Naast het Communistisch Manifest schreven ze een groot aantal boeken, waarin ze hun theorieën en opvattingen uitwerkten tot een omvattende visie: de kapitalistische maatschappijvorm zal onvermijdelijk vervangen worden door een nieuwe, zonder onderdrukking en maatschappelijk onrecht, 'waarin de vrije ontwikkeling van ieder de voorwaarde is voor de vrije ontwikkeling van allen'. 'Het communistisch manifest' door Karl Marx, Friedrich Engels - Onze prijs: €12,50 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis Het ... Het Communistisch Manifest - iisg.nl ... . 'Het communistisch manifest' door Karl Marx, Friedrich Engels - Onze prijs: €12,50 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis Het Communistisch Manifest wordt een pamflet waarin de twee jonge auteurs hun ideeën over geschiedenis, economie, klassenstrijd en revolutie samenvatten. De machthebbers lezen het met dichtgeknepen billen, en als in februari 1848 een revolutie in Frankrijk uitbreekt, wordt Marx België uitgezet. Een paar maanden later staat half Europa in brand. Het communistisch manifest. Het communisme spookt door Europa en alle machthebber uit Europa willen het communisme samen wegdrijven. Hieruit blijkt dat het communisme gezien wordt als macht. Daarnaast is het tijd dat de communisten hun ideeën en doelen delen en dit vastleggen in een communistisch manifest....

INFORMATIE

AUTEUR
Karl Marx
DIMENSIE
3,93 MB
BESTANDSNAAM
Het communistisch manifest.pdf

OMSCHRIJVING

Het communistisch manifest 1e druk is een boek van Karl Marx uitgegeven bij Epo, Uitgeverij. ISBN 9789064455339 Het Communistisch Manifest ISBN 978 90 6143 001 8 Het Communistisch Manifest verscheen in februari/maart 1848, meer dan honderdvijftig jaar geleden. Het was een briljante politieke tekst, die geschreven werd aan de vooravond van ingrijpende revolutionaire gebeurtenissen in grote delen van Europa. Toch duurde het nog vele jaren voor het meer bekendheid en een grote verspreiding kreeg. In 1890 kon Friedrich Engels trots constateren dat het toen 'het wijdstverbreide, het meest internationale product van de gehele socialistische literatuur' was. In Nederland verscheen de eerste vertaling niettemin pas in 1892. Zonder twijfel is het een van de meest besproken, geciteerde, bewonderde en verguisde, maar ook invloedrijkste teksten van de voorbije eeuw. En n g altijd verbaast de actualiteit, fascineert de scherpe analyse, de emotionele geladenheid en de po tische kracht. Karl Marx (1818-1883) en Friedrich Engels (1820-1895) gelden als de grondleggers van het 'wetenschappelijke socialisme'. Naast het Communistisch Manifest schreven ze een groot aantal boeken, waarin ze hun theorie n en opvattingen uitwerkten tot een omvattende visie: de kapitalistische maatschappijvorm zal onvermijdelijk vervangen worden door een nieuwe, zonder onderdrukking en maatschappelijk onrecht, 'waarin de vrije ontwikkeling van ieder de voorwaarde is voor de vrije ontwikkeling van allen'.

Wil je het boek lezen?Het communistisch manifest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karl Marx. Lezen Het communistisch manifest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN