Missievaders

Missievaders - Mar Oomen | Fthsonline.com

...issievaders' is de familiegeschiedenis van journalist en antropoloog Mar Oomen ... Missievaders | | 9789045032740 | Boom Geschiedenis ... . Mar wil haar vader Dries graag interviewen over zijn verleden en dat van haar grootvader. En na veel gemopper komt een kist boven water waarin veel brieven en documenten, verslagen, enz. zitten van haar grootvader- en moeder. Missievaders kan een klassieker worden in het populaire genre van de familiegeschiedenissen.' - Willem Bouwman in Nederlands Dagblad 'Oomen is gedetailleerd waar het moet, maakt vaart waar het kan. Niet meer dan vier hoofdpersonen telt het boek: haar grootouders en haar oud ... Missievaders van Mar Oomen | Boek en recensies | Hebban.nl ... . Niet meer dan vier hoofdpersonen telt het boek: haar grootouders en haar ouders. Mar Oomen Missievaders Recensie en Informatie. Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek Missievaders, een familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars van Mar Oomen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. In 'Missievaders' biedt Mar Oomen een bijzonder perspectief op een onderbelichte bladzijde uit de koloniale geschiedenis: de hoogtijdagen van de katholieke missie. In 1933 stapte de grootvader van Oomen met zijn gezin op een boot vol missionarissen en missiezusters naar Nederlands-Indië. In 'Missievaders' b...

INFORMATIE

AUTEUR
Mar Oomen
DIMENSIE
12,44 MB
BESTANDSNAAM
Missievaders.pdf

OMSCHRIJVING

In "Missievaders' biedt Mar Oomen een bijzonder perspectief op een onderbelichte bladzijde uit de koloniale geschiedenis: de hoogtijdagen van de katholieke missie. In 1933 stapte de grootvader van Oomen met zijn gezin op een boot vol missionarissen en missiezusters naar Nederlands-Indië. Hij was een van de velen die eropuit gingen met de intentie de wereld te verbeteren. Vlak voor en na de Tweede Wereldoorlog leverde Nederland verhoudingsgewijs de meeste missionarissen ter wereld. Behalve kerken en scholen bouwden ze ziekenhuizen en zorgden ze voor zieken en gewonden. Oomens vader, tropenarts, vloog in 1958 met vrouw en kind in een vliegtuig vol religieuzen naar Tanzania om daar hetzelfde te doen. Toen zij zich in de jaren zestig weer in Nederland vestigden, was alles anders. "Missie' was een beladen begrip geworden. Oomens familiegeschiedenis vertelt het verhaal van mensen die met de beste bedoelingen de wereld in trokken maar ingehaald werden door de geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Missievaders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mar Oomen. Lezen Missievaders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN